Aurorix, Tablett 150 mg

Läkemedlet Aurorix rekommenderas av 6 personer och rekommenderas inte av 1 personer och har därmed ett genomsnitt på 4 poäng.

Andra har använt Aurorix mot ångest oro rädsla tics


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Aurorix

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Kvinna som kommenterar på Aurorix
Tobe, 28 - använt mot ångest oro rädsla tics
2021-08-13-15:03:57
hjälper inte mot konstant ångest oro rädsla tics hade biverkningar som illamående ont imagen smakförändringar förkylningssymtom efter intag har provat i 7vekor men tar dom sista tabletterna i dag Jag börjar om med setralin som jag mår bättre av


Om Aurorix


Moklobemid (saluförd som Aurorix, Manerix med mera) är en läkemedelssubstans i klassen MAO-hämmare (RIMA-MAO-hämmare). Det är ett antidepressivt läkemedel som likt andra läkemedel av samma typ verkar genom att hämma enzymet monoaminoxidas i nervändarna i hela nervsystemet. Detta enzym bryter ned monoaminerna noradrenalin och dopamin samt även serotonin trots att det är en tryptamin.
Kliniska tester med moklobemid började 1977 och preparatet har varit tillgängligt för förskrivning sedan dess. Aurorix är en av de äldsta antidepressiva medicinerna som fortfarande används.
Läkemedlet används som behandling av depression och social fobi i kombination med psykologisk behandling. Den har visat sig ha effekt vid panikattacker utöver den antidepressiva effekten. Moklobemid ökar halten tillgängligt serotonin, noradrenalin och dopamin genom minskad nedbrytning.Bildbank för Aurorix

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Aurorixpoäng för läkemedlet Aurorixpoäng för läkemedlet Aurorixpoäng för läkemedlet Aurorixinte poäng för läkemedlet Aurorix
Poäng: 4 av 5 (7 användare)

Snabbfakta


Namn:
Aurorix Tablett 150 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N06AG02

Läkemedelstillverkare:
Meda

Läkemedelsform och styrka:
Tablett 150 mg

Mer information:
Mer information om Aurorix på Läkemedelsverket
Senaste nyheterna

Pressinbjudan: Vårdens viktiga vägval ? Valdebatt i Västra Götalandsregionen

10-05-2022

Västra Götaland vill vara en attraktiv och internationellt konkurrenskraftig region inom Life Science. Genom stark forskning, avancerad produktion och en innovativ hälso- och sjukvård vill man skapa värde för såväl medborgare som patienter. Hur de olika partierna vill nå dit är temat för Lifs första regionala valdebatt om vårdens framtid.

Läs om Pressinbjudan: Vårdens viktiga vägval – Valdebatt i Västra GötalandsregionenMedicinkollen Nyheter.

Prima Vård har öppnat vårdcentral i Viken

10-05-2022

Omtyckta Vårdcentralen Viken utanför Helsingborg har gått från att vara en filial till att vara en fullt ackrediterad vårdcentral med utökat utbud. Kvar finns dock det varma mottagandet och den familjära stämningen.

Läs om Prima Vård har öppnat vårdcentral i VikenMedicinkollen Nyheter.


Liknande medicin och läkemedelSjukdomar och symtom som användarna har behandlat.