Beriglobin, Injektionsvätska, lösning 160 mg/ml

Läkemedlet Beriglobin rekommenderas av 1 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Andra har använt Beriglobin mot Stärka immunförsvar


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Beriglobin

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Kvinna som kommenterar på Beriglobin
Marie , 66 - använt mot Stärka immunförsvar
2020-09-28-11:25:51
Två dagar efter iniektionen fick jag hög feber och hade det i tre dagar kände mig mycket sjuk,Kommer aldrig att t ta den igen.Alldeles för mycket biverkningar.


Om Beriglobin


Vaccination eller vaccinering är en metod att framkalla skydd mot vissa infektionssjukdomar genom tillförsel av vaccin. De flesta vaccin som är i bruk har en huvudkomponent i form av proteiner, antigen, från viruset eller bakterien. Denna aktiverar kroppens immunförsvar mot den sjukdomsalstrande faktorn.. Den andra är en adjuvant som genom allmänt retande av immunförsvaret ska förstärka kroppens reaktion mot vaccinet, och därmed skapa mer långvarigt skydd. Under 2000-talet har även vacciner baserade på nukleinsyra tagits fram.
Den moderna immunologin började i princip med bland andra Edward Jenners vaccin mot smittkoppor och Louis Pasteurs försök med vaccin mot anthrax, kolera och rabies. Vaccinationens historia är dock äldre än så om man räknar den ympning som praktiserades i Kina redan under 1000-talet. Med hjälp av vaccin har sjukdomen smittkoppor utrotats och polio är på väg att utrotas. Flera andra infektionssjukdomar har i princip försvunnit i länder med effektiva barnvaccinationsprogram. Bland annat mässling, påssjuka, röda hund, kikhosta och stelkramp.Bildbank för Beriglobin

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Beriglobinpoäng för läkemedlet Beriglobinpoäng för läkemedlet Beriglobinpoäng för läkemedlet Beriglobinpoäng för läkemedlet Beriglobin
Poäng: 5 av 5 (1 användare)

Snabbfakta


Namn:
Beriglobin Injektionsvätska, lösning 160 mg/ml

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
J06BA01

Läkemedelstillverkare:
CSL Behring

Läkemedelsform och styrka:
Injektionsvätska, lösning 160 mg/ml

Mer information:
Mer information om Beriglobin på LäkemedelsverketDagens musik


Senaste nyheterna

Mycorena erhåller 17 MSEK i EU-finansiering för att utveckla cirkulärt mykoprotein tillsammans med ledande svenska livsmedelsföretag

28-10-2021

Ett konsortium lett av Mycorena AB, Skandinaviens pionjär inom mykoprotein, tillsammans med livsmedelsproducenten Berte Qvarn och Falkenbergs kommun, har erhållit ett bidrag på 17 MSEK från Europeiska kommissionens LIFE-program för att skapa cirkulärt mykoprotein.

Läs om Mycorena erhåller 17 MSEK i EU-finansiering för att utveckla cirkulärt mykoprotein tillsammans med ledande svenska livsmedelsföretagMedicinkollen Nyheter.

ForSea fokuserar på inkludering och tillgänglighet genom Solrosprogrammet

28-10-2021

Från den 1 november 2021 kan personer med osynliga funktionsnedsättningar som tar färjan mellan Helsingborg och Helsingör bära Solrossymbolen om de vill signalera till anställda och andra passagerare att extra tid, förståelse, tålamod eller hjälp vid överfarten kan behövas.

Läs om ForSea fokuserar på inkludering och tillgänglighet genom SolrosprogrammetMedicinkollen Nyheter.


Liknande medicin och läkemedelSjukdomar och symtom som användarna har behandlat.