Cantil, Tablett 25 mg

Läkemedlet Cantil rekommenderas av 6 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Andra har använt Cantil mot Irritable Boel Syndrom tarmbesvär Kramp i tarmen som ger smärtor


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Cantil

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Kvinna som kommenterar på Cantil
Agneta, 63 - använt mot Irritable Boel Syndrom
2021-09-22-20:51:10
Jag har svåra besvär av IBS. Efter att jag blivit ordinerad med Cantil fick jag äntligen möjlighet att leva ett någorlunda normalt och socialt liv. Mina svåra mag och tarmbesvär blev hanterbara. Jag fick bra smärtlindring och klarade av att äta utan att få allt för stora reaktioner efteråt. Cantil hjälpte mig att fungera på arbete och fritid. Jag blev förtvivlad när det inte längre gick att få medicinen inte ens på licens. Jag hoppas verkligen att något läkemedelsföretag kan börja tillverka Cantil igen och att det finns möjlighet att få den utskriven i Sverige igen. Ingen annan medicin som jag fått utskriven för IBS har fungerat för mig.

Man som kommenterar på Cantil
Chrille, 57 - använt mot Kramp i tarmen som ger smärtor
2014-11-05-22:52:59
Medicinen fungerar väldigt bra har fått den igen på Licens, men min läkare vill att jag provar en annan och en annan läkare sa samma men två läkare har givit mig den. Är så förbaskad på de läkare som inte låter mig få fortsätta med den för framtiden har tillgång till den i ett år nu. Jag känner till biverkningarna men det finns inga andra mediciner som är bättre än Cantil som verkar snabbt vid kramp i min tarm som gör fruktansvärt ont. Nu har jag också blivit orolig den dagen de drar in Licensen på Vårdcentralen jag hoppas de inte gör de. Har ju provat redan en annan medicin som verkade långsamt mot tarmsmärtan. Jag ber av mitt hjärta att jag kommer få ha kvar den. litar inte på sjukvården vårdcentralen när de gör så här känner mig maktlös. Och det var ju onödigt av läkaren att oroa mig att de skall kolla efter annan medicin.

Man som kommenterar på Cantil
Bruno, 65 - använt mot tarmbesvär
2012-06-30-16:26:13

Jag undrar varför läkemedlet Cantil avregistrerades? Jag blev mycket besviken. Tredje gången jag råkat ut för något liknande. Tidigare lika effektiva läkemedel som också avregistrerats är Ercotina och Ulcobahn. Nu finns inget av de tre längre och inte heller något som är i närheten så effektiva som de läkemedlen var. Imodium och papaverin kommer aldrig ens i närheten av den effekt de tre ovan först nämnda besatt. Finns det någon som kan ge mig ett råd?

 Bildbank för Cantil

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Cantilpoäng för läkemedlet Cantilpoäng för läkemedlet Cantilpoäng för läkemedlet Cantilpoäng för läkemedlet Cantil
Poäng: 5 av 5 (6 användare)

Snabbfakta


Namn:
Cantil Tablett 25 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
A03AB12

Läkemedelstillverkare:
AstraZeneca AB

Läkemedelsform och styrka:
Tablett 25 mg

Mer information:
Mer information om Cantil på LäkemedelsverketDagens musik


Senaste nyheterna

Vaccinationsmottagningen på Norrtälje Sportcentrum kvar minst en vecka till

07-12-2021

På grund av den stora efterfrågan på vaccinationer mot covid-19 kommer Regionens vaccinationsmottagning vara kvar på Norrtälje Sportcentrum minst en vecka till, fram till 17 december. Dessutom blir det möjlighet för vaccinering för ungdomar 12-15 år tisdag den 14 december.

Läs om Vaccinationsmottagningen på Norrtälje Sportcentrum kvar minst en vecka tillMedicinkollen Nyheter.

Stoppa flytten av den högspecialiserade slutenvården Reuma, Hud och Njure från Nya Karolinska Solna- och rädda liv!

07-12-2021

Fyra överläkare i reumatologi på Nya Karolinska Solna beskriver i ett öppet brev konsekvenserna av den av sjukhusledningen föreslagna flytten av den högspecialiserade slutenvårdsavdelningen Reuma, Hud och Njure Reuma Hud och Njure (RHN B9:11). Verksamheten ska samtidigt krympas. Vi uppmanar nu sjukhusledningen på NKS och ansvarigt regionråd att omedelbart stoppa flytten och krympningen!

Läs om Stoppa flytten av den högspecialiserade slutenvården Reuma, Hud och Njure från Nya Karolinska Solna- och rädda liv!Medicinkollen Nyheter.
Sjukdomar och symtom som användarna har behandlat.