Cerazette, Filmdragerad tablett 75 mikrog

Läkemedlet Cerazette rekommenderas av 4 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Har du använt denna medicin eller läkemedel?


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Bli den första att dela med av dina erfarenheter


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Cerazette

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)
Om Cerazette


Cerazette är ett preventivmedel för kvinnor i form av ett hormonpiller utan östrogen, i dosen 75 ?g per tablett. Den verksamma substansen är gestagenet desogestrel. Cerazette skiljer sig från kombinerade p-piller genom att östrogen-komponenten saknas, samt genom att det inte görs något uppehåll mellan två kartor. Dock har det en större tidsmarginal än de klassiska minipillren.
Cerazetta kan även tas av kvinnor som inte tål östrogen och av kvinnor som ammar.Kända biverkningar är blödningsrubbningar, migrän, akne, torra slemhinnor, minskad sexuell lust och smärtor i brösten.Bildbank för Cerazette

Cerazette®, Filmdragerad tablett 75 mikrogram , MSD
Cerazette®, Filmdragerad tablett 75 mikrogram , MSD

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Cerazettepoäng för läkemedlet Cerazettepoäng för läkemedlet Cerazettepoäng för läkemedlet Cerazettepoäng för läkemedlet Cerazette
Poäng: 5 av 5 (4 användare)

Snabbfakta


Namn:
Cerazette Filmdragerad tablett 75 mikrog

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
G03AC09

Läkemedelstillverkare:
Schering-Plough

Läkemedelsform och styrka:
Filmdragerad tablett 75 mikrog

Mer information:
Mer information om Cerazette på LäkemedelsverketDagens musik


Senaste nyheterna

Mycorena erhåller 17 MSEK i EU-finansiering för att utveckla cirkulärt mykoprotein tillsammans med ledande svenska livsmedelsföretag

28-10-2021

Ett konsortium lett av Mycorena AB, Skandinaviens pionjär inom mykoprotein, tillsammans med livsmedelsproducenten Berte Qvarn och Falkenbergs kommun, har erhållit ett bidrag på 17 MSEK från Europeiska kommissionens LIFE-program för att skapa cirkulärt mykoprotein.

Läs om Mycorena erhåller 17 MSEK i EU-finansiering för att utveckla cirkulärt mykoprotein tillsammans med ledande svenska livsmedelsföretagMedicinkollen Nyheter.

ForSea fokuserar på inkludering och tillgänglighet genom Solrosprogrammet

28-10-2021

Från den 1 november 2021 kan personer med osynliga funktionsnedsättningar som tar färjan mellan Helsingborg och Helsingör bära Solrossymbolen om de vill signalera till anställda och andra passagerare att extra tid, förståelse, tålamod eller hjälp vid överfarten kan behövas.

Läs om ForSea fokuserar på inkludering och tillgänglighet genom SolrosprogrammetMedicinkollen Nyheter.


Liknande medicin och läkemedelSjukdomar och symtom som användarna har behandlat.