Ciproxin, Tablett 500 mg

Läkemedlet Ciproxin rekommenderas av 4 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Har du använt denna medicin eller läkemedel?


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Bli den första att dela med av dina erfarenheter


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Ciproxin

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)
Om Ciproxin


Ciprofloxacin (varunamn: Ciproxin, Cipro) är ett antibiotikum tillhörande gruppen Kinoloner. Det används huvudsakligen vid svårare urinvägsinfektioner. Medlet är ett så kallat bredspektrumantibiotikum, vilket innebär att det verkar mot många olika sorters bakterier.
Förutom att behandla urinvägsinfektioner, används ciprofloxacin mot gonorré och infektioner i mage och tarm. Vid infektioner i hud, skelett och leder är det också behjälpligt. Det kan även förebygga infektioner, som exempelvis hjärnhinneinflammation.
Liksom andra fluorokinoloner har ciprofloxacin ett rikt spektrum av biverkningar, framför allt påverkan på nervsystemet. Vissa av dessa kan också bli kroniska, varför bland andra amerikanska FDA rekommenderar att använda ciprofloxacin endast där andra antibiotika är otillräckliga.Bildbank för Ciproxin

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Ciproxinpoäng för läkemedlet Ciproxinpoäng för läkemedlet Ciproxinpoäng för läkemedlet Ciproxinpoäng för läkemedlet Ciproxin
Poäng: 5 av 5 (4 användare)

Snabbfakta


Namn:
Ciproxin Tablett 500 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
J01MA02

Läkemedelstillverkare:
Bayer

Läkemedelsform och styrka:
Tablett 500 mg

Mer information:
Mer information om Ciproxin på LäkemedelsverketDagens musik


Senaste nyheterna

Deltavarianten ökar i Västerbottens län

26-07-2021

Smittspridningen av covid-19 ökar något i Västerbottens län, men håller sig fortfarande på en stabil nivå. Deltavarianten står för en allt större andel av de positiva fallen. Flest positiva fall finns i Umeåområdet samt i åldersgruppen 20?29 år.

Läs om Deltavarianten ökar i Västerbottens länMedicinkollen Nyheter.

Vaccinojämlikhet underminerar global återhämtning

26-07-2021

Det nya initiativet Global Dashboard on COVID-19 Vaccine Equity finner att låginkomstländer skulle kunnat addera 38 miljarder US-dollar till deras beräknade BNP för 2021 om de hade haft samma vaccinationstakt som höginkomstländer. Den globala ekonomiska återhämtningen riskeras om vacciner inte tillverkas, skalas upp och fördelas jämlikt.

Läs om Vaccinojämlikhet underminerar global återhämtningMedicinkollen Nyheter.


Liknande medicin och läkemedelSjukdomar och symtom som användarna har behandlat.