Ciproxin, Tablett 500 mg

Läkemedlet Ciproxin rekommenderas av 4 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Har du använt denna medicin eller läkemedel?


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Bli den första att dela med av dina erfarenheter


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Ciproxin

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)
Om Ciproxin


Ciprofloxacin (varunamn: Ciproxin, Cipro) är ett antibiotikum tillhörande gruppen Kinoloner. Det används huvudsakligen vid svårare urinvägsinfektioner. Medlet är ett så kallat bredspektrumantibiotikum, vilket innebär att det verkar mot många olika sorters bakterier.
Förutom att behandla urinvägsinfektioner, används ciprofloxacin mot gonorré och infektioner i mage och tarm. Vid infektioner i hud, skelett och leder är det också behjälpligt. Det kan även förebygga infektioner, som exempelvis hjärnhinneinflammation.
Liksom andra fluorokinoloner har ciprofloxacin ett rikt spektrum av biverkningar, framför allt påverkan på nervsystemet. Vissa av dessa kan också bli kroniska, varför bland andra amerikanska FDA rekommenderar att använda ciprofloxacin endast där andra antibiotika är otillräckliga.Bildbank för Ciproxin

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Ciproxinpoäng för läkemedlet Ciproxinpoäng för läkemedlet Ciproxinpoäng för läkemedlet Ciproxinpoäng för läkemedlet Ciproxin
Poäng: 5 av 5 (4 användare)

Snabbfakta


Namn:
Ciproxin Tablett 500 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
J01MA02

Läkemedelstillverkare:
Bayer

Läkemedelsform och styrka:
Tablett 500 mg

Mer information:
Mer information om Ciproxin på Läkemedelsverket
Senaste nyheterna

Reumatikerförbundet kommenterar: ?De kroniskt sjuka får inte glömmas bort när coronaköerna ska kapas?

21-01-2022

I ett pressmeddelande i dag meddelar regeringen hur den vill att delar av de pengar som avsatts för att hantera coronaköerna ska användas. ?Det är viktigt att de kroniskt sjuka inte hamnar längst bak när insatserna ska genomföras?, säger Lotta Håkansson, förbundsordförande för Reumatikerförbundet, i en kommentar.

Läs om Reumatikerförbundet kommenterar: ?De kroniskt sjuka får inte glömmas bort när coronaköerna ska kapas?Medicinkollen Nyheter.

Nya förhållningsregler och prioriterad testning i Västerbottens län

21-01-2022

Länets rekommendationer för prioritering av testning har uppdaterats idag. Från och med idag gäller även Folkhälsomyndighetens nya förhållningsregler. De gäller oavsett om man tidigare fått andra förhållningsregler från smittspårarna. Det finns särskilda rutiner som gäller för vård- och omsorgspersonal.

Läs om Nya förhållningsregler och prioriterad testning i Västerbottens länMedicinkollen Nyheter.


Liknande medicin och läkemedelSjukdomar och symtom som användarna har behandlat.