Ciproxin, Tablett 500 mg

Läkemedlet Ciproxin rekommenderas av 4 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Har du använt denna medicin eller läkemedel?


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Bli den första att dela med av dina erfarenheter


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Ciproxin

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)
Om Ciproxin


Ciprofloxacin (varunamn: Ciproxin, Cipro) är ett antibiotikum tillhörande gruppen Kinoloner. Det används huvudsakligen vid svårare urinvägsinfektioner. Medlet är ett så kallat bredspektrumantibiotikum, vilket innebär att det verkar mot många olika sorters bakterier.
Förutom att behandla urinvägsinfektioner, används ciprofloxacin mot gonorré och infektioner i mage och tarm. Vid infektioner i hud, skelett och leder är det också behjälpligt. Det kan även förebygga infektioner, som exempelvis hjärnhinneinflammation.
Liksom andra fluorokinoloner har ciprofloxacin ett rikt spektrum av biverkningar, framför allt påverkan på nervsystemet. Vissa av dessa kan också bli kroniska, varför bland andra amerikanska FDA rekommenderar att använda ciprofloxacin endast där andra antibiotika är otillräckliga.Bildbank för Ciproxin

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Ciproxinpoäng för läkemedlet Ciproxinpoäng för läkemedlet Ciproxinpoäng för läkemedlet Ciproxinpoäng för läkemedlet Ciproxin
Poäng: 5 av 5 (4 användare)

Snabbfakta


Namn:
Ciproxin Tablett 500 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
J01MA02

Läkemedelstillverkare:
Bayer

Läkemedelsform och styrka:
Tablett 500 mg

Mer information:
Mer information om Ciproxin på LäkemedelsverketDagens musik


Senaste nyheterna

Massgripanden av tusentals personer i Libyen

07-10-2021

Libyska säkerhetsstyrkor har gripit runt 5 000 migranter, flyktingar och asylsökande i Tripoli under de senaste dagarna. Antalet personer som blivit inlåsta i förvar sedan 1 oktober har mer än tredubblats. Förvaren är överfulla och det råder stor brist på mat, vatten och tillgång till toaletter, enligt medarbetare från Läkare Utan Gränser.

Läs om Massgripanden av tusentals personer i LibyenMedicinkollen Nyheter.

1,3 miljarder fattiga enligt ny rapport

07-10-2021

Ny FN-rapport visar visar bland annat att 1,3 miljarder människor i världen är flerdimensionellt fattiga. Flerdimensionell fattigdom skiljer sig även markant mellan etniska grupper inom många länder och bland somliga etniska grupper är mer än 90% av befolkningen fast i fattigdom, visar analyser i rapporten som släpps idag.

Läs om 1,3 miljarder fattiga enligt ny rapportMedicinkollen Nyheter.


Liknande medicin och läkemedelSjukdomar och symtom som användarna har behandlat.