Depolan, Depottablett 200 mg

Behandlar Blefarit - ögonlocksinflammation

Läkemedlet Depolan rekommenderas av 1 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Har du använt denna medicin eller läkemedel?


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Bli den första att dela med av dina erfarenheter


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Depolan

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)
Om Depolan


Morfin (summaformel C17H19NO3) är ett kraftigt smärtstillande och sömngivande läkemedel ingående i gruppen opioider. Morfin utvinns ur opiumvallmo och namnet kommer från drömmens gud, Morfeus, i den grekiska mytologin. Morfin isolerades först 1804 av den tyske apotekaren Friedrich Sertürner.
Morfin har en rad effekter på centrala nervsystemet och på muskulatur. Bland annat orsakar morfin eufori (vid höga doser), smärtlindring och har även en muskelavslappnande effekt. Preparatet har dock en rad nackdelar, bland annat är morfin starkt vanebildande och individen i fråga utvecklar snabbt tolerans och ett fysiskt beroende. Dessutom är morfin likt barbiturater i den meningen att det hämmar andningen, och kan därmed vara mycket farligt vid felaktig användning.
Morfinderivat kallas ämnen som är framställda ur rent morfin. Substansen heroin (diacetylmorfin) framställdes från början genom att koka morfin i ättiksyraanhydrid och är därmed nära besläktad med morfin. De två substanserna skiljs endast åt av heroinets högre fettlöslighet, vilket leder till att den passerar blod-hjärnbarriären snabbare.
Morfin är narkotikaklassat och ingår i förteckningen N I i 1961 års allmänna narkotikakonvention samt i förteckning II i Sverige. Det tillhandahålls i Sverige som läkemedel bland annat som tabletter och injektionsvätska under namnen Depolan, Dolcontin Unotard (depottablett), Morfin plus producentens namn med flera, då för att lindra kraftig smärta av akut eller kronisk art. Jämfört med en del andra opioider har morfin en relativt kort verkan, vilket kan vara att föredra inför till exempel en operation.Bildbank för Depolan

Depolan®, Depottablett 10 mg , Nordic Drugs
Depolan®, Depottablett 10 mg , Nordic Drugs
Depolan®, Depottablett 100 mg , Nordic Drugs
Depolan®, Depottablett 100 mg , Nordic Drugs
Depolan®, Depottablett 200 mg , Nordic Drugs
Depolan®, Depottablett 200 mg , Nordic Drugs
Depolan®, Depottablett 30 mg , Nordic Drugs
Depolan®, Depottablett 30 mg , Nordic Drugs
Depolan®, Depottablett 60 mg , Nordic Drugs
Depolan®, Depottablett 60 mg , Nordic Drugs

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Depolanpoäng för läkemedlet Depolanpoäng för läkemedlet Depolanpoäng för läkemedlet Depolanpoäng för läkemedlet Depolan
Poäng: 5 av 5 (1 användare)

Snabbfakta


Namn:
Depolan Depottablett 200 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N02AA01

Läkemedelstillverkare:
Nordic Drugs

Läkemedelsform och styrka:
Depottablett 200 mg

Mer information:
Mer information om Depolan på Läkemedelsverket