Dexofen, Tablett 100 mg

Läkemedlet Dexofen rekommenderas av 22 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Andra har använt Dexofen mot speciellt mot hemsk smärta i bäckenregionen Mot svår kronisk värk i leder och muskler


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Dexofen

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Kvinna som kommenterar på Dexofen
Mona, 64 - använt mot Mot svår kronisk värk i leder och muskler, speciellt mot hemsk smärta i bäckenregionen
2011-06-24-12:59:03

Eftersom ett journalistpar som också kallar sig "forskare" har lobbat och lobbat i EU om det verksamma ämnet i först Doleron, Distalgesic och Dolotard mfl, så har de nu lyckats med att få bort de sista tabletterna Dexofen innehållande ämnet "dextropropoxifennapsylat" så nu får man leva ett halvt liv tack vare dem. Vad tror de att de här medicinerna är framtagna för??? Jo för att lindra eller ta bort svåra kroniska eller akuta smärtor. Hur kan man då helt sonika förbjuda dessa tabletter??Men vi med svåra smärtor skall tydligen inte få leva ett människovärdigt liv med någorlunda livskvalitet, vi räknas inte helt enkelt. Men jag tror mig veta att vi är många, många som får stå ut med svåra smärtor efter att dessa läkemedel förbjudits!!! När inte ens Tramadol hjälper vad skall man då ta? Snart finns det inga smärtstillande mediciner mellan Panodil och Morfin, hur tänker läkemedelsverket, hur kan de gå med på dessa idiotiska påbud från EU???Om Dexofen


Dextropropoxifen, C22H29NO2, också omnämnt DXP, är ett smärtstillande preparat som tillhör gruppen opioider. Medlet används inom till exempel ortopedin, samt vid avgiftning vid opioidmissbruk.
Substansen är narkotikaklassad och ingår i förteckningen N II i 1961 års allmänna narkotikakonvention, samt i förteckning III i Sverige. Dock så är substansen inte narkotikaklassad om beredningar till intagning endast innehåller dextropropoxifen i en mängd av högst 135 milligram i varje avdelad dos och det finns ett medicinskt eller vetenskapligt syfte.Missbruk av dextropropoxifen finns beskrivet. En överdos av dextropropoxifen kan orsaka andningsdepression med dödlig utgång.
Efter rekommendation från EMEA år 2009 dras dextropropoxifen in från marknaden i samtliga länder med EU-medlemskap. Sista försäljningsdatum i Sverige var 31 mars 2011.Bildbank för Dexofen

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Dexofenpoäng för läkemedlet Dexofenpoäng för läkemedlet Dexofenpoäng för läkemedlet Dexofenpoäng för läkemedlet Dexofen
Poäng: 5 av 5 (22 användare)

Snabbfakta


Namn:
Dexofen Tablett 100 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N02AC04

Läkemedelstillverkare:
BioPhausia

Läkemedelsform och styrka:
Tablett 100 mg

Mer information:
Mer information om Dexofen på Läkemedelsverket
Senaste nyheterna

Det sorteras för lite plast i Stockholms län

20-01-2022

Invånarna i Stockholms län är duktiga på att sortera sina sopor. Tyvärr hamnar dock fortfarande på tok för mycket plast i soppåsen istället för att gå till återvinning. Det visar en ny studie från Region Stockholm.

Läs om Det sorteras för lite plast i Stockholms länMedicinkollen Nyheter.

SCIENION inleder samarbete med Institute for Prevention and Occupational Medicine (IPA) för att utveckla UROfast, en plattform för snabb diagnostik av urinblåsecancer

20-01-2022

Den banbrytande diagnostikplattformen använder en multiplexerad lateralflödesanalys (multiplexed lateral flow assays) som upptäcker tio biomarkörer för urinblåsecancer från ett urinprov i antingen en laboratorie- eller vårdmiljö.

Läs om SCIENION inleder samarbete med Institute for Prevention and Occupational Medicine (IPA) för att utveckla UROfast, en plattform för snabb diagnostik av urinblåsecancerMedicinkollen Nyheter.


Liknande medicin och läkemedelSjukdomar och symtom som användarna har behandlat.