Dolcontin, Depottablett 10 mg

Läkemedlet Dolcontin rekommenderas av 5 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Andra har använt Dolcontin mot Diskbråck i nacken


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Dolcontin

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Man som kommenterar på Dolcontin
Torbjörn , 49 - använt mot Diskbråck i nacken
2013-11-07-16:38:17
Fungerar bra för mig om man bortser från från biverkningarna som är mindre trevliga. I mindre doser funkar det med sex problemet är att det är snudd på omöjligt att bli klar vilket medför kraftig ömhet hos din partner. Vid ökad dos slutar det att fungera helt. Sedan har man en del sömnproblem ångest samt muntorrhet.


Om Dolcontin


Morfin (summaformel C17H19NO3) är ett kraftigt smärtstillande och sömngivande läkemedel ingående i gruppen opioider. Morfin utvinns ur opiumvallmo och namnet kommer från drömmens gud, Morfeus, i den grekiska mytologin. Morfin isolerades först 1804 av den tyske apotekaren Friedrich Sertürner.
Morfin har en rad effekter på centrala nervsystemet och på muskulatur. Bland annat orsakar morfin eufori (vid höga doser), smärtlindring och har även en muskelavslappnande effekt. Preparatet har dock en rad nackdelar, bland annat är morfin starkt vanebildande och individen i fråga utvecklar snabbt tolerans och ett fysiskt beroende. Dessutom är morfin likt barbiturater i den meningen att det hämmar andningen, och kan därmed vara mycket farligt vid felaktig användning.
Morfinderivat kallas ämnen som är framställda ur rent morfin. Substansen heroin (diacetylmorfin) framställdes från början genom att koka morfin i ättiksyraanhydrid och är därmed nära besläktad med morfin. De två substanserna skiljs endast åt av heroinets högre fettlöslighet, vilket leder till att den passerar blod-hjärnbarriären snabbare.
Morfin är narkotikaklassat och ingår i förteckningen N I i 1961 års allmänna narkotikakonvention samt i förteckning II i Sverige. Det tillhandahålls i Sverige som läkemedel bland annat som tabletter och injektionsvätska under namnen Depolan, Dolcontin Unotard (depottablett), Morfin plus producentens namn med flera, då för att lindra kraftig smärta av akut eller kronisk art. Jämfört med en del andra opioider har morfin en relativt kort verkan, vilket kan vara att föredra inför till exempel en operation.Bildbank för Dolcontin

Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 120 mg , Pfizer
Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 120 mg , Pfizer
Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 200 mg , Pfizer
Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 200 mg , Pfizer
Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 30 mg , Pfizer
Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 30 mg , Pfizer
Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 60 mg , Pfizer
Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 60 mg , Pfizer
Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 90 mg , Pfizer
Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 90 mg , Pfizer

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Dolcontinpoäng för läkemedlet Dolcontinpoäng för läkemedlet Dolcontinpoäng för läkemedlet Dolcontinpoäng för läkemedlet Dolcontin
Poäng: 5 av 5 (5 användare)

Snabbfakta


Namn:
Dolcontin Depottablett 10 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N02AA01

Läkemedelstillverkare:
Pfizer

Läkemedelsform och styrka:
Depottablett 10 mg

Mer information:
Mer information om Dolcontin på Läkemedelsverket