Dolcontin, Depottablett 5 mg

Läkemedlet Dolcontin rekommenderas av 12 personer och rekommenderas inte av 9 personer och har därmed ett genomsnitt på 3 poäng.

Andra har använt Dolcontin mot värk migrän


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Dolcontin

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Man som kommenterar på Dolcontin
daniel, 41 - använt mot migrän, värk
2015-08-08-19:21:53
sämsta skit dom kunde få med båten från Amerika.. Ger riktigt otrevliga biverkningar. Nu ordinerade den mot migrän.. Och ger 10ggr mer...


Om Dolcontin


Morfin (summaformel C17H19NO3) är ett kraftigt smärtstillande och sömngivande läkemedel ingående i gruppen opioider. Morfin utvinns ur opiumvallmo och namnet kommer från drömmens gud, Morfeus, i den grekiska mytologin. Morfin isolerades först 1804 av den tyske apotekaren Friedrich Sertürner.
Morfin har en rad effekter på centrala nervsystemet och på muskulatur. Bland annat orsakar morfin eufori (vid höga doser), smärtlindring och har även en muskelavslappnande effekt. Preparatet har dock en rad nackdelar, bland annat är morfin starkt vanebildande och individen i fråga utvecklar snabbt tolerans och ett fysiskt beroende. Dessutom är morfin likt barbiturater i den meningen att det hämmar andningen, och kan därmed vara mycket farligt vid felaktig användning.
Morfinderivat kallas ämnen som är framställda ur rent morfin. Substansen heroin (diacetylmorfin) framställdes från början genom att koka morfin i ättiksyraanhydrid och är därmed nära besläktad med morfin. De två substanserna skiljs endast åt av heroinets högre fettlöslighet, vilket leder till att den passerar blod-hjärnbarriären snabbare.
Morfin är narkotikaklassat och ingår i förteckningen N I i 1961 års allmänna narkotikakonvention samt i förteckning II i Sverige. Det tillhandahålls i Sverige som läkemedel bland annat som tabletter och injektionsvätska under namnen Depolan, Dolcontin Unotard (depottablett), Morfin plus producentens namn med flera, då för att lindra kraftig smärta av akut eller kronisk art. Jämfört med en del andra opioider har morfin en relativt kort verkan, vilket kan vara att föredra inför till exempel en operation.Bildbank för Dolcontin

Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 120 mg , Pfizer
Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 120 mg , Pfizer
Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 200 mg , Pfizer
Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 200 mg , Pfizer
Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 30 mg , Pfizer
Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 30 mg , Pfizer
Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 60 mg , Pfizer
Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 60 mg , Pfizer
Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 90 mg , Pfizer
Dolcontin Unotard®, Depotkapsel, hård 90 mg , Pfizer

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Dolcontinpoäng för läkemedlet Dolcontinpoäng för läkemedlet Dolcontininte poäng för läkemedlet Dolcontininte poäng för läkemedlet Dolcontin
Poäng: 3 av 5 (21 användare)

Snabbfakta


Namn:
Dolcontin Depottablett 5 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N02AA01

Läkemedelstillverkare:
Pfizer

Läkemedelsform och styrka:
Depottablett 5 mg

Mer information:
Mer information om Dolcontin på LäkemedelsverketDagens musik


Senaste nyheterna

Mycorena erhåller 17 MSEK i EU-finansiering för att utveckla cirkulärt mykoprotein tillsammans med ledande svenska livsmedelsföretag

28-10-2021

Ett konsortium lett av Mycorena AB, Skandinaviens pionjär inom mykoprotein, tillsammans med livsmedelsproducenten Berte Qvarn och Falkenbergs kommun, har erhållit ett bidrag på 17 MSEK från Europeiska kommissionens LIFE-program för att skapa cirkulärt mykoprotein.

Läs om Mycorena erhåller 17 MSEK i EU-finansiering för att utveckla cirkulärt mykoprotein tillsammans med ledande svenska livsmedelsföretagMedicinkollen Nyheter.

ForSea fokuserar på inkludering och tillgänglighet genom Solrosprogrammet

28-10-2021

Från den 1 november 2021 kan personer med osynliga funktionsnedsättningar som tar färjan mellan Helsingborg och Helsingör bära Solrossymbolen om de vill signalera till anställda och andra passagerare att extra tid, förståelse, tålamod eller hjälp vid överfarten kan behövas.

Läs om ForSea fokuserar på inkludering och tillgänglighet genom SolrosprogrammetMedicinkollen Nyheter.


Liknande medicin och läkemedelSjukdomar och symtom som användarna har behandlat.