Doloxene, Kapsel, hård 100 mg

Läkemedlet Doloxene rekommenderas av 2 personer och rekommenderas inte av 2 personer och har därmed ett genomsnitt på 3 poäng.

Har du använt denna medicin eller läkemedel?


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Bli den första att dela med av dina erfarenheter


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Doloxene

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)
Om Doloxene


Dextropropoxifen, C22H29NO2, också omnämnt DXP, är ett smärtstillande preparat som tillhör gruppen opioider. Medlet används inom till exempel ortopedin, samt vid avgiftning vid opioidmissbruk.
Substansen är narkotikaklassad och ingår i förteckningen N II i 1961 års allmänna narkotikakonvention, samt i förteckning III i Sverige. Dock så är substansen inte narkotikaklassad om beredningar till intagning endast innehåller dextropropoxifen i en mängd av högst 135 milligram i varje avdelad dos och det finns ett medicinskt eller vetenskapligt syfte.Missbruk av dextropropoxifen finns beskrivet. En överdos av dextropropoxifen kan orsaka andningsdepression med dödlig utgång.
Efter rekommendation från EMEA år 2009 dras dextropropoxifen in från marknaden i samtliga länder med EU-medlemskap. Sista försäljningsdatum i Sverige var 31 mars 2011.Bildbank för Doloxene

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Doloxenepoäng för läkemedlet Doloxenepoäng för läkemedlet Doloxeneinte poäng för läkemedlet Doloxeneinte poäng för läkemedlet Doloxene
Poäng: 3 av 5 (4 användare)

Snabbfakta


Namn:
Doloxene Kapsel, hård 100 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N02AC04

Läkemedelstillverkare:
Meda

Läkemedelsform och styrka:
Kapsel, hård 100 mg

Mer information:
Mer information om Doloxene på Läkemedelsverket