Edronax, Tablett 4 mg

Läkemedlet Edronax rekommenderas av 4 personer och rekommenderas inte av 7 personer och har därmed ett genomsnitt på 2 poäng.

Andra har använt Edronax mot Ångest och nedstämdhet Ångest Nedstämdhet Depression


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Edronax

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Man som kommenterar på Edronax
Åke, 65 - använt mot Ångest och nedstämdhet
2022-08-15-19:03:52
Ger mycket svår sexuell dysfunktion - mycket värre än SSRI. Tyvärr fick jag också urineringssvårigheter redan vid första tabletten. Gick inte att firtsätta behandlingen p g a dessa biverkningar.

Man som kommenterar på Edronax
Erfaren, 40 - använt mot Depression, Ångest, Nedstämdhet
2020-10-13-22:41:10
Denna medicin framkallar ångest, frossa, mani, panikattacker, oro och en stark känsla av meningslöshet. Det är en medicin som absolut INTE bör användas på marknaden av någon seriös läkare!!


Om Edronax


Reboxetin är ett antidepressivt läkemedel som främst används för att behandla depression, paniksyndrom och i sällsynta fall ADHD. Dock finns det inga studier som stöder att Reboxetin skulle vara verksamt vid ADHD.
Patenten för substansen innehas av Pfizer som marknadsför läkemedlet, bland annat under varunamnet Edronax och framför allt i Europa. Eftersom amerikanska FDA nekade substansen tillstånd 2001, har den inte sålts i USA.Läkemedlet verkar genom att hämma återupptaget av transmittorsubstansen noradrenalin, en så kallad noradrenalinåterupptagshämmare (NRI). Detta ger läkemedlet en delvis annorlunda effekt- och biverkningsprofil, jämfört med de populära SSRI-preparaten som verkar på serotonin. Bland annat orsakar reboxetin inte viktuppgång, trötthet och sexuell dysfunktion i samma utsträckning som SSRI kan göra.Mycket vanliga biverkningar är muntorrhet, svettningar, förstoppning samt sömnlöshet. I ett antal fall kan någon av biverkningarna vara så svåra att behandlingen måste avslutas.Bildbank för Edronax

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Edronaxpoäng för läkemedlet Edronaxinte poäng för läkemedlet Edronaxinte poäng för läkemedlet Edronaxinte poäng för läkemedlet Edronax
Poäng: 2 av 5 (11 användare)

Snabbfakta


Namn:
Edronax Tablett 4 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N06AX18

Läkemedelstillverkare:
Pfizer

Läkemedelsform och styrka:
Tablett 4 mg

Mer information:
Mer information om Edronax på Läkemedelsverket