Edronax, Tablett 4 mg

Läkemedlet Edronax rekommenderas av 3 personer och rekommenderas inte av 4 personer och har därmed ett genomsnitt på 2 poäng.

Andra har använt Edronax mot Nedstämdhet Ångest Depression


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Edronax

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Man som kommenterar på Edronax
Erfaren, 40 - använt mot Depression, Ångest, Nedstämdhet
2020-10-13-22:41:10
Denna medicin framkallar ångest, frossa, mani, panikattacker, oro och en stark känsla av meningslöshet. Det är en medicin som absolut INTE bör användas på marknaden av någon seriös läkare!!


Om Edronax


Reboxetin är ett antidepressivt läkemedel som främst används för att behandla depression, paniksyndrom och i sällsynta fall ADHD. Dock finns det inga studier som stöder att Reboxetin skulle vara verksamt vid ADHD.
Patenten för substansen innehas av Pfizer som marknadsför läkemedlet, bl.a. under varunamnet Edronax och framför allt i Europa. Eftersom amerikanska FDA nekande substansen tillstånd 2001, har den inte sålts i USA.Läkemedlet verkar genom att hämma återupptaget av transmittorsubstansen noradrenalin, en så kallad noradrenalinåterupptagshämmare (NRI). Detta ger läkemedlet en delvis annorlunda effekt- och biverkningsprofil, jämfört med de populära SSRI-preparaten som verkar på serotonin. Bland annat orsakar reboxetin inte viktuppgång, trötthet och sexuell dysfunktion i samma utsträckning som SSRI kan göra.Mycket vanliga biverkningar är muntorrhet, svettningar, förstoppning samt sömnlöshet. I ett antal fall kan någon av biverkningarna vara så svåra att behandlingen måste avslutas.Bildbank för Edronax

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Edronaxpoäng för läkemedlet Edronaxinte poäng för läkemedlet Edronaxinte poäng för läkemedlet Edronaxinte poäng för läkemedlet Edronax
Poäng: 2 av 5 (7 användare)

Snabbfakta


Namn:
Edronax Tablett 4 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N06AX18

Läkemedelstillverkare:
Pfizer

Läkemedelsform och styrka:
Tablett 4 mg

Mer information:
Mer information om Edronax på LäkemedelsverketDagens musik


Senaste nyheterna

Forskaren: Tyngdtäcket är fantastiskt

08-09-2021

Hjärnforskaren Ole Petter Hjelle kan mycket om sömn. Han ser flera tydliga fördelar med tyngdtäcken. Vilka han själv upplevt. ?Min erfarenhet av tyngdtäcken är att de får mig att sova lugnare och få både bättre och längre sömn. Jag har nu använt täcket i över fyra månader och har blivit väldigt förtjust i det.?

Läs om Forskaren: Tyngdtäcket är fantastisktMedicinkollen Nyheter.

Toppforskare möts i Uppsala på Beijerforskardagen 2021

08-09-2021

Beijerstiftelsen och SLU anordnar ett event där toppforskare möts i Uppsala för att diskutera de utmaningar de möter. De erbjuds bland annat workshops i mediestrategier och presentationsteknik av Janne Josefsson och Malou von Sivers. Ambitionen är att i denna dynamiska konstellation tänka nytt i metod och problemformuleringar.

Läs om Toppforskare möts i Uppsala på Beijerforskardagen 2021Medicinkollen Nyheter.


Liknande medicin och läkemedelSjukdomar och symtom som användarna har behandlat.