Efedrinhydroklorid APL, KAPSLAR 20 mg

Behandlar Blefarit - ögonlocksinflammation

Läkemedlet Efedrinhydroklorid APL rekommenderas av 2 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Andra har använt Efedrinhydroklorid APL mot viktreducering


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Efedrinhydroklorid APL

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Kvinna som kommenterar pΠEfedrinhydroklorid APL
Mona, 51 - använt mot viktreducering
2018-02-04-13:10:41
Efter att för många år sedan, rest till Dr. Erikssen i hesingör, och där fått de så kallade Helsingörs-pillren, som innehöll efedrin+koffein (möjligtvis något mer) -är dessa kapslar + koffeintabl. och askorbinsyra, bra för viktreducering i samband med diet och motion. Iallafall försvinner sötsuget, och hungern dämpas!


Bildbank för Efedrinhydroklorid

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Efedrinhydroklorid APLpoäng för läkemedlet Efedrinhydroklorid APLpoäng för läkemedlet Efedrinhydroklorid APLpoäng för läkemedlet Efedrinhydroklorid APLpoäng för läkemedlet Efedrinhydroklorid APL
Poäng: 5 av 5 (2 användare)

Snabbfakta


Namn:
Efedrinhydroklorid APL KAPSLAR 20 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
R03CA02

Läkemedelstillverkare:
APL

Läkemedelsform och styrka:
KAPSLAR 20 mg

Mer information:
Mer information om Efedrinhydroklorid APL på LäkemedelsverketOculentum simplex behandlar Blefarit - ögonlocksinflammation

Blefarit är en vanlig orsak till torra ögon. Sveda, irriterade ögon och dimsyn kan indikera förekomsten av blefarit. Det kan ge en brännande och skavande känsla i ögonen som upplevs som torra och grusiga.

Blefarit är en kronisk ögonlocksinflammation orsakad av en mängd olika faktorer. I vissa fall kan bakteriell infektion vara inblandad.

Typiska symptom på blefarit inkluderar bildandet av skorpor eller flagor längs ögonlockskanterna, ögonsmärta, rodnad, onormal tårfilm, rinnande ögon, torrhetskänsla i ögonen, förändringar i ögonfransar, klåda, röda ögon och en tendens till att ögonlocken kan klibba ihop.

Undersökning och diagnos

För att kunna få en så bra behandling som möjligt av blefarit krävs det en diagnos av en ögonläkare.

En kronisk inflammation går det inte att bota. Däremot kan man behandla och kontrollera sin blefarit för att undvika besvär och problem med det yttre ögat.

Olika former av blefarit

Blefarit kan ta en av två former: Främre blefarit, eller anterior blefarit, som sitter mot framsidan av ögonlocket, där ögonfransarna börjar. Den kan orsakas av immunologisk reaktion på bakteriell infektion med S. Aureus som också kan orsaka andra problem i ögonen.  En annan form av främre blefarit är seborroisk blefarit och förekommer hos personer med en seborroisk hudsjukdom. Bilden visar ett exempel på främre blefarit.