Efexor, Depotkapsel, hård 150 mg

Läkemedlet Efexor rekommenderas av 5 personer och rekommenderas inte av 1 personer och har därmed ett genomsnitt på 4 poäng.

Andra har använt Efexor mot Bipolärsjukdom typ II


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Efexor

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Man som kommenterar på Efexor
Erfaren, 40 - använt mot
2020-10-13-23:00:05
Har använt denna medicin under många år med blandat resultat. Tyvärr är biverkningarna lika deprimerande som de problem den ska bota. Viktuppgång, sexuell apati, psykisk apati, koncentrationssvårigheter mm. Men samtidigt har den haft effekt mot svåra humörsvängningar och djup nedstämdhet.

Man som kommenterar på Efexor
August, 37 - använt mot Bipolärsjukdom typ II
2010-03-15-11:29:04

Har medicinerat kontinuerligt i 6 år. Haft doser upp till 600mg. Men nu tar jag 150mg. 600mg är över maximal dos men specialister (psykiater) kan dosera enligt erfarenhet. Följ alltid läkarens råd. Jag upplever inga biverkningar. När jag började min behandling så upplvede jag lätt illamående ca 1,5 timme efter intag. Detta gick över efter ca två timmar. Efter ca 3 veckor slutade jag att ha illamåendet. Upplevde även elektriska stötar i nacken, mycket sällan. Det kändes som stötar. Detta gick bort efter ca 3 veckor. Jag tycker detta läkemedel funkar otroligt bra för mig!Om Efexor


Venlafaxin är en kemisk förening med antidepressiv verkan tillhörande kategorin SNRI. Ämnet tillhandahålls i Sverige under namnet Efexor, Venlafaxin Mylan med flera.
Medicinen introducerades av läkemedelsföretaget Wyeth 1993. Medicinen sägs fungera genom att hämma återupptaget av signalsubstanserna noradrenalin och serotonin.
I Sverige gick Wyeths patent för Efexor ut 2008. Därmed finns generiska kopior ute på marknaden från och med januari 2009. Desvenlafaxin är en potentare vidareutveckling av venlafaxin och på detta sätt har Wyeth i praktiken kunnat förnya patentet.
Idag är Venlafaxin ett av de 10 mest sålda läkemedlen mot depression i hela världen. I USA skrevs det ut runt 20 miljoner recept på läkemedlet bara under 2007. Att jämföra med 30 miljoner för Sertralin, det mest sålda.Bildbank för Efexor

Efexor® Depot, Depotkapsel, hård 150 mg , Pfizer
Efexor® Depot, Depotkapsel, hård 150 mg , Pfizer
Efexor® Depot, Depotkapsel, hård 37,5 mg , Pfizer
Efexor® Depot, Depotkapsel, hård 37,5 mg , Pfizer
Efexor® Depot, Depotkapsel, hård 75 mg , Pfizer
Efexor® Depot, Depotkapsel, hård 75 mg , Pfizer

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Efexorpoäng för läkemedlet Efexorpoäng för läkemedlet Efexorpoäng för läkemedlet Efexorinte poäng för läkemedlet Efexor
Poäng: 4 av 5 (6 användare)

Snabbfakta


Namn:
Efexor Depotkapsel, hård 150 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N06AX16

Läkemedelstillverkare:
Wyeth

Läkemedelsform och styrka:
Depotkapsel, hård 150 mg

Mer information:
Mer information om Efexor på Läkemedelsverket