Ergenyl, Enterotablett 500 mg

Läkemedlet Ergenyl rekommenderas av 1 personer och rekommenderas inte av 5 personer och har därmed ett genomsnitt på 1 poäng.

Andra har använt Ergenyl mot Bipolär sjukdom


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Ergenyl

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Kvinna som kommenterar på Ergenyl
Susanne, 45 - använt mot Bipolär sjukdom
2010-02-21-22:59:14

Använder Ergenyl för Bipolär sjukdom.(Mani/Deppressiv sjukdom).Mår väldigt bra sedan jag började med Ergenyl!Om Ergenyl


Valproinsyra, systematiskt 2-propylpentansyra, är en karboxylsyra och är ett preparat som använts sedan 1882 (då i mer experimentella behandlingsmetoder). Salter av valproinsyra kallas valproater. Valproinsyra och dess natriumsalt, natriumvalproat, är verksam substans i läkemedlen Orfiril, Absenor och Ergenyl. De används som antiepileptiskt medel vid många olika typer av epilepsi. Medlet används även som stabiliserande läkemedel för personer med bipolär sjukdom liksom vid schizofreni.
Verkningsmekanismen är inte helt klarlagd, men valproinsyra tros påverka signalöverföringen i hjärnan genom att normalisera de kemiska överföringarna mellan nervcellerna. Valproinsyra förstärker effekten av GABA såväl som den förstärker dopaminantagonismen i hjärnans innersta.Valproat under graviditet har en högre risk för teratogenicitet än andra läkemedel mot epilepsi, och kan orsaka fetalt valproatsyndrom hos fostret.Bildbank för Ergenyl

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Ergenylinte poäng för läkemedlet Ergenylinte poäng för läkemedlet Ergenylinte poäng för läkemedlet Ergenylinte poäng för läkemedlet Ergenyl
Poäng: 1 av 5 (6 användare)

Snabbfakta


Namn:
Ergenyl Enterotablett 500 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N03AG01

Läkemedelstillverkare:
sanofi-aventis

Läkemedelsform och styrka:
Enterotablett 500 mg

Mer information:
Mer information om Ergenyl på LäkemedelsverketDagens musik


Senaste nyheterna

Forskaren: Tyngdtäcket är fantastiskt

08-09-2021

Hjärnforskaren Ole Petter Hjelle kan mycket om sömn. Han ser flera tydliga fördelar med tyngdtäcken. Vilka han själv upplevt. ?Min erfarenhet av tyngdtäcken är att de får mig att sova lugnare och få både bättre och längre sömn. Jag har nu använt täcket i över fyra månader och har blivit väldigt förtjust i det.?

Läs om Forskaren: Tyngdtäcket är fantastisktMedicinkollen Nyheter.

Toppforskare möts i Uppsala på Beijerforskardagen 2021

08-09-2021

Beijerstiftelsen och SLU anordnar ett event där toppforskare möts i Uppsala för att diskutera de utmaningar de möter. De erbjuds bland annat workshops i mediestrategier och presentationsteknik av Janne Josefsson och Malou von Sivers. Ambitionen är att i denna dynamiska konstellation tänka nytt i metod och problemformuleringar.

Läs om Toppforskare möts i Uppsala på Beijerforskardagen 2021Medicinkollen Nyheter.


Liknande medicin och läkemedelSjukdomar och symtom som användarna har behandlat.