Esucos, Tablett 10 mg

Läkemedlet Esucos rekommenderas av 12 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Andra har använt Esucos mot svår trauma Ångest


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Esucos

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Kvinna som kommenterar på Esucos
Monica, 68 - använt mot Ångest
2020-01-02-12:15:37
Tog bort illamående och ångest utan att man blev trött av den. Finns ingen nuvarande tablett med dessa egenskaper. Ofta blir man som en påse istället.

Man som kommenterar på Esucos
victor, 41 - använt mot svår trauma
2015-04-30-17:10:16
Jätte positiv effekt på svår livskris trauma,blockerar mardrömmar ,den tabletten är ångest oro och sömn tablett i ettt,fick entligen en paus i mitt elende


Om Esucos


Dixyrazin (Esucos) är ett fentiazinpreparat som har lugnande egenskaper men också motverkar illamående. Det har därför använts för att motverka illamående av cellgifter liksom akut efter till exempel en stroke.
I högre doser har det även antipsykotisk effekt. Eftersom det inte är vanebildande användes det mycket inom barnpsykiatrin och alkoholistvården. Preparatet har också använts mycket inom palliativ (lindrande) medicin. Esucos fanns ursprungligen som injektionsvätska samt tabletter, men under senare år endast som tabletter. Injektionsvätskan användes ofta som förstahandsval vid behandling av ångest på akutmottagningen exempelvis vid misstänkta hjärtinfarkter.
Preparatet har utgått och avregistrerades under våren 2007. Tillverkaren UCB anger låg försäljning och produktionsproblem som anledning till att preparatet avregistrerats. Detta har ifrågasatts inom läkarprofessionen då preparatet har fortsatt att vara ett komplement i behandlingen av illamående.
Esucos finns dock fortfarande kvar som licenspreparat på 10mg och 25mg tablett.
Esucos var inte särskilt verksamt som neuroleptikum men hade god anxiolytisk (ångestdämpande) verkan utan att vara vanebildande eller särskilt tröttande. En besvärlig biverkan var dock ökad aptit med viktökning som följd. Risk för så kallad tardiv dyskinesi, till exempel abnorma tungrörelser, förekom också vid långtidsbehandling.Bildbank för Esucos

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Esucospoäng för läkemedlet Esucospoäng för läkemedlet Esucospoäng för läkemedlet Esucospoäng för läkemedlet Esucos
Poäng: 5 av 5 (12 användare)

Snabbfakta


Namn:
Esucos Tablett 10 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N05AB01

Läkemedelstillverkare:
UCB SA Pharma Sector

Läkemedelsform och styrka:
Tablett 10 mg

Mer information:
Mer information om Esucos på Läkemedelsverket