Esucos, Tablett 25 mg

Behandlar Blefarit - ögonlocksinflammation

Bli den första att dela med dig av din erfarenhet av läkemedlet Esucos, Tablett 25 mg (Receptbelagt) genom att klicka på den blåa knappen nedan.

Har du använt denna medicin eller läkemedel?


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Bli den första att dela med av dina erfarenheter


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Esucos

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)
Om Esucos


Dixyrazin (Esucos) är ett fentiazinpreparat som har lugnande egenskaper men också motverkar illamående. Det har därför använts för att motverka illamående av cellgifter liksom akut efter till exempel en stroke.
I högre doser har det även antipsykotisk effekt. Eftersom det inte är vanebildande användes det mycket inom barnpsykiatrin och alkoholistvården. Preparatet har också använts mycket inom palliativ (lindrande) medicin. Esucos fanns ursprungligen som injektionsvätska samt tabletter, men under senare år endast som tabletter. Injektionsvätskan användes ofta som förstahandsval vid behandling av ångest på akutmottagningen exempelvis vid misstänkta hjärtinfarkter.
Preparatet har utgått och avregistrerades under våren 2007. Tillverkaren UCB anger låg försäljning och produktionsproblem som anledning till att preparatet avregistrerats. Detta har ifrågasatts inom läkarprofessionen då preparatet har fortsatt att vara ett komplement i behandlingen av illamående.
Esucos finns dock fortfarande kvar som licenspreparat på 10mg och 25mg tablett.
Esucos var inte särskilt verksamt som neuroleptikum men hade god anxiolytisk (ångestdämpande) verkan utan att vara vanebildande eller särskilt tröttande. En besvärlig biverkan var dock ökad aptit med viktökning som följd. Risk för så kallad tardiv dyskinesi, till exempel abnorma tungrörelser, förekom också vid långtidsbehandling.Bildbank för Esucos

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

Poäng: NAN av 5 (0 användare)

Snabbfakta


Namn:
Esucos Tablett 25 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N05AB01

Läkemedelstillverkare:
UCB SA Pharma Sector

Läkemedelsform och styrka:
Tablett 25 mg

Mer information:
Mer information om Esucos på Läkemedelsverket