Geodon, Kapsel, hård 60 mg

Bli den första att dela med dig av din erfarenhet av läkemedlet Geodon, Kapsel, hård 60 mg (Receptbelagt) genom att klicka på den blåa knappen nedan.

Har du använt denna medicin eller läkemedel?


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Bli den första att dela med av dina erfarenheter


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Geodon

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)
Om Geodon


Ziprasidon, tillhörande klassen atypiska antipsykotika är ett neuroleptikum introducerad år 2000 och fick efter ett flertal förlängda kliniska prövningar även distribution i USA och har en marknadsandel på 6% i USA. I Sverige blev medicinen mer ovanlig. Ziprasidon är ämnat schizofrena störningar och kan även få bruk som stämningsstabiliserande vid bipolär. Det fanns befarande för förlängt QT-intervall med Ziprasidon som även verkar visa sig vara mer markant ju mer högre doser av det. Ziprasidon är konstaterad säker ? i terapeutiska doser upp till 160 milligram, efter omfattande kliniska läkemedelsprövningar.Annat med Ziprasidon är att mat ihop med intag ger ökat upptag av substansen. Vanlig biverkning är kraftiga former av olika sedering såsom sova under längre perioder eller direkt kommande trötthet kort efter intag.
Ziprasidon har den kemiska formeln C21H21ClN4OS.
Läkemedel med ziprasidon som den aktiva substansen marknadsförs i Sverige och övriga Europa under namnet Zeldox, och i andra delar av världen som Geodon men även Zypsila. Patentet upphörde i Sverige våren 2013, så det finns generiska läkemedel med ziprasidon.
Ziprasidon är ett receptbelagt läkemedel.Bildbank för Geodon

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

Poäng: NAN av 5 (0 användare)

Snabbfakta


Namn:
Geodon Kapsel, hård 60 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N05AE04

Läkemedelstillverkare:
Pfizer AB

Läkemedelsform och styrka:
Kapsel, hård 60 mg

Mer information:
Mer information om Geodon på Läkemedelsverket