Geodon, Oral suspension 10 mg/ml

Behandlar Blefarit - ögonlocksinflammation

Bli den första att dela med dig av din erfarenhet av läkemedlet Geodon, Oral suspension 10 mg/ml (Receptbelagt) genom att klicka på den blåa knappen nedan.

Har du använt denna medicin eller läkemedel?


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Bli den första att dela med av dina erfarenheter


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Geodon

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)
Om Geodon


Ziprasidon, C21H21ClN4OS, är ett atypiskt antipsykotikum. Ziprasidon används för att behandla psykoser vid psykiska sjukdomar såsom schizofreni. Det används också för att behandla maniska tillstånd vid bipolär sjukdom. Men även tillfälligt vid icke diagnosticerade psykotiska tillstånd samt vid svårt bipolärt syndrom (som stämningsstabiliserande). Antidepressiva egenskaper hos läkemedlet har upptäckts men är främst accepterad schizofrenimedicin officiellt.
Ziprasidon introducerades i Sverige år 1998 av Pfizer. Läkemedel med ziprasidon som den aktiva substansen marknadsförs i Sverige och övriga Europa under namnet Zeldox, och i andra delar av världen som Geodon, vilka är de mest accepterade handelsnamnen. Patentet upphörde i Sverige våren 2013, så det finns generiska läkemedel med ziprasidon.
Ziprasidon är receptbelagt.
Biverkningar innefattar viktförändringar och sömnighet, viktminskning har ansetts vanligt från CATIE-studien 2005. Det finns risk för förlängt QT-intervall, dock har det visat sig sakna klinisk betydelse för flera.Bildbank för Geodon

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

Poäng: NAN av 5 (0 användare)

Snabbfakta


Namn:
Geodon Oral suspension 10 mg/ml

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N05AE04

Läkemedelstillverkare:
Pfizer AB

Läkemedelsform och styrka:
Oral suspension 10 mg/ml

Mer information:
Mer information om Geodon på Läkemedelsverket