Iktorivil, Tablett 0,5 mg

Behandlar Blefarit - ögonlocksinflammation

Läkemedlet Iktorivil rekommenderas av 4 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Andra har använt Iktorivil mot ångest Kraftiga skakningar i händerna men ibland också i benen MYCKET EFFEKTIV


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Iktorivil

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Man som kommenterar pΠIktorivil
kenneth, 75 - använt mot Kraftiga skakningar i händerna men ibland också i benen MYCKET EFFEKTIV
2020-01-19-22:16:22
Har en sjukdom som kallas Tremens. Jag har provat alla mediciner som finns i tablettform senast Liskantin. Fungerade ett tag därefter verkningslösa..Idag är Iktorivil enda sättet att kunna äta själv, hjälpligt kunna skriva siffror men inte skriva. Får allt svårare med allt. Min läkare på Sunderby lasarett vill inte förskriva preparatet utan skrattar åt mig.Tar bara en tablett när jag går ut och äter så jag kan klara mig på en förpackning per år.När min burk är tom blir jag sängliggande då jag inte längre kan klä på mig. Kan tillägga att jag varken röker eller dricker däremot har jag bara en frisk njure. så jag vågar inte.äta mer än 3X1 Liskantin per dag

Man som kommenterar pΠIktorivil
KRISTOFFER , 31 - använt mot ångest
2015-05-08-4:00:10
Mkt bra


Om Iktorivil


Klonazepam, summaformel C15H10ClN3, är ett antiepilepsimedel, muskelavslappnande och psykoaktivt lugnande läkemedel som tillhör läkemedelsgruppen bensodiazepiner. Varunamn i Sverige är Iktorivil.
Läkemedlet används i Sverige mot olika former av epilepsi. Det kan även fungera vid de mycket smärtsamma kroniska muskelkramper som med tiden kan uppstå i ryggmuskler och andra större muskler som överbelastas vid ledöverrörlighetssyndrom orsakade av medfödda kollagendefekter, till exempel Ehler-Danlos syndrom typ 3, som gör ledband, senor och ligament övertöjbara och därmed ställer höga krav på muskler för att hålla samman leder.
Injektionsbehandling med klonazepam för att häva krampanfall sker främst på sjukhus eller i hemmet efter noggrann instruktion av läkare.
Klonazepam förhindrar att signaler som utlöser ett epileptiskt anfall sprider sig i hjärnan under anfallet. Därigenom dämpas pågående anfall och nya anfall förhindras.
Alkohol ska inte användas under behandling med klonazepam.
Klonazepam finns i Sverige tillgängligt i tablettform, som infusionsvätska samt i flytande form. I nuläget finns tabletterna endast i styrkorna 0.5 mg och 2 mg.
Risk för tillvänjning föreligger. Substansen är narkotikaklassad och ingår i förteckning P IV i 1971 års psykotropkonvention, samt i förteckning IV i Sverige.Bildbank för Iktorivil

Iktorivil®, Tablett 0,5 mg , Roche
Iktorivil®, Tablett 0,5 mg , Roche
Iktorivil®, Tablett 2 mg , Roche
Iktorivil®, Tablett 2 mg , Roche

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Iktorivilpoäng för läkemedlet Iktorivilpoäng för läkemedlet Iktorivilpoäng för läkemedlet Iktorivilpoäng för läkemedlet Iktorivil
Poäng: 5 av 5 (4 användare)

Snabbfakta


Namn:
Iktorivil Tablett 0,5 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N03AE01

Läkemedelstillverkare:
Roche

Läkemedelsform och styrka:
Tablett 0,5 mg

Mer information:
Mer information om Iktorivil på Läkemedelsverket