Iktorivil, Tablett 2 mg

Behandlar Blefarit - ögonlocksinflammation

Läkemedlet Iktorivil rekommenderas av 8 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Andra har använt Iktorivil mot kukont


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Iktorivil

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Man som kommenterar pΠIktorivil
sten, 13 - använt mot kukont
2016-12-06-14:47:25
Kalasara fick större kuk o trängre anal


Om Iktorivil


Klonazepam, summaformel C15H10ClN3, är ett antiepilepsimedel, muskelavslappnande och psykoaktivt lugnande läkemedel som tillhör läkemedelsgruppen bensodiazepiner. Varunamn i Sverige är Iktorivil.
Läkemedlet används i Sverige mot olika former av epilepsi. Det kan även fungera vid de mycket smärtsamma kroniska muskelkramper som med tiden kan uppstå i ryggmuskler och andra större muskler som överbelastas vid ledöverrörlighetssyndrom orsakade av medfödda kollagendefekter, till exempel Ehler-Danlos syndrom typ 3, som gör ledband, senor och ligament övertöjbara och därmed ställer höga krav på muskler för att hålla samman leder.
Injektionsbehandling med klonazepam för att häva krampanfall sker främst på sjukhus eller i hemmet efter noggrann instruktion av läkare.
Klonazepam förhindrar att signaler som utlöser ett epileptiskt anfall sprider sig i hjärnan under anfallet. Därigenom dämpas pågående anfall och nya anfall förhindras.
Alkohol ska inte användas under behandling med klonazepam.
Klonazepam finns i Sverige tillgängligt i tablettform, som infusionsvätska samt i flytande form. I nuläget finns tabletterna endast i styrkorna 0.5 mg och 2 mg.
Risk för tillvänjning föreligger. Substansen är narkotikaklassad och ingår i förteckning P IV i 1971 års psykotropkonvention, samt i förteckning IV i Sverige.Bildbank för Iktorivil

Iktorivil®, Tablett 0,5 mg , Roche
Iktorivil®, Tablett 0,5 mg , Roche
Iktorivil®, Tablett 2 mg , Roche
Iktorivil®, Tablett 2 mg , Roche

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Iktorivilpoäng för läkemedlet Iktorivilpoäng för läkemedlet Iktorivilpoäng för läkemedlet Iktorivilpoäng för läkemedlet Iktorivil
Poäng: 5 av 5 (8 användare)

Snabbfakta


Namn:
Iktorivil Tablett 2 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N03AE01

Läkemedelstillverkare:
Roche

Läkemedelsform och styrka:
Tablett 2 mg

Mer information:
Mer information om Iktorivil på Läkemedelsverket