Inderal, Tablett 10 mg

Behandlar Blefarit - ögonlocksinflammation

Läkemedlet Inderal rekommenderas av 1 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Andra har använt Inderal mot migrän


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Inderal

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Man som kommenterar pΠInderal
Lars, 66 - använt mot migrän
2014-06-28-17:39:22
Bra medicin för profylax migrän


Om Inderal


Propranolol är en antihypertensiv medicin som agerar på kroppens noradrenerga system. Den minskar aktiviteten hos kroppens sympatiska nervsystem genom att blockera adrenerga beta-receptorer, vilket bland annat leder till sänkt blodtryck.
Propranolol skrivs framförallt ut för att behandla sjukdomar i kardiovaskulära systemet, till exempel hjärtinfarkt, högt blodtryck, angina pectoris, men även för giftstruma, migrän, tumörer i binjuremärgen och tremor. Den har även använts experimentellt mot posttraumatiskt stressyndrom, där den verkar minska symptomen på tillståndet.
Eftersom betablockerare sänker blodsockret, kan propranolol ge hypoglykemi. Det kan också förvärra obstruktiva lungsjukdomar och sänka pH-värdet i blodet. Ökad drömaktivitet och mardrömmar förekommer vid behandling med propranolol. Dess påverkan på blodkärlen kan leda till vita fingrar. Agranulocytos är en allvarlig biverkning som kan uppkomma.Bildbank för Inderal

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Inderalpoäng för läkemedlet Inderalpoäng för läkemedlet Inderalpoäng för läkemedlet Inderalpoäng för läkemedlet Inderal
Poäng: 5 av 5 (1 användare)

Snabbfakta


Namn:
Inderal Tablett 10 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
C07AA05

Läkemedelstillverkare:
AstraZeneca

Läkemedelsform och styrka:
Tablett 10 mg

Mer information:
Mer information om Inderal på Läkemedelsverket