Lariam, Tablett 250 mg

Läkemedlet Lariam rekommenderas av 1 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Andra har använt Lariam mot malaria/halsfluss


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Lariam

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Kvinna som kommenterar på Lariam
Ingrid, 56 - använt mot malaria/halsfluss
2010-03-23-15:18:49

Använd inte lariam 250 mg tillsammans m kåvepenin 1 gr! Ovetande om kombinationen gjorde den mej akut svimmfärdig m kramp i matstrupen tillika uppstötningar. Har aldrig påverkats på liknande sätt. Mycket obehagligt! Då läkare uteslöt att andningsvägarna ej var angripna blev jag lättad. Till saken hör att jag tålt lariam enda tills ovannämnda tillfälle. Tycker att en varning med det bestämdaste ska utfärdas, så att jag som patient kan göra mitt egna val över vilket medikament jag behöver prioritera i den uppkomna situationen. I mitt fall besvärades jag av pågående halsfluss. Malariprofylaxen var snart avslutad och jag var hemkommen fr Afrikaland. Obehagen klingade av efter ett halvt dygn men hade undvikits helt om jag ej tagit denna lariamtablett!Om Lariam


Meflokin är en kemisk förening med formeln C17H16F6N2O. Ämnet är ett läkemedel för behandling och profylax av malaria. Meflokin är ett av de läkemedel som kan rekommenderas till resenärer som skall vistas i områden där malaria är endemisk. Läkemedlet marknadsförs som Lariam och tillverkas av Roche. Tabletterna tas i regel en gång per vecka, med start en vecka innan, och slut fyra veckor efter hemkomst.
Meflokin är ett effektivt malariamedel, men kan ge besvärliga psykiska biverkningar.Bildbank för Lariam

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Lariampoäng för läkemedlet Lariampoäng för läkemedlet Lariampoäng för läkemedlet Lariampoäng för läkemedlet Lariam
Poäng: 5 av 5 (1 användare)

Snabbfakta


Namn:
Lariam Tablett 250 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
P01BC02

Läkemedelstillverkare:
Roche

Läkemedelsform och styrka:
Tablett 250 mg

Mer information:
Mer information om Lariam på LäkemedelsverketDagens musik


Senaste nyheterna

Forskaren: Tyngdtäcket är fantastiskt

08-09-2021

Hjärnforskaren Ole Petter Hjelle kan mycket om sömn. Han ser flera tydliga fördelar med tyngdtäcken. Vilka han själv upplevt. ?Min erfarenhet av tyngdtäcken är att de får mig att sova lugnare och få både bättre och längre sömn. Jag har nu använt täcket i över fyra månader och har blivit väldigt förtjust i det.?

Läs om Forskaren: Tyngdtäcket är fantastisktMedicinkollen Nyheter.

Toppforskare möts i Uppsala på Beijerforskardagen 2021

08-09-2021

Beijerstiftelsen och SLU anordnar ett event där toppforskare möts i Uppsala för att diskutera de utmaningar de möter. De erbjuds bland annat workshops i mediestrategier och presentationsteknik av Janne Josefsson och Malou von Sivers. Ambitionen är att i denna dynamiska konstellation tänka nytt i metod och problemformuleringar.

Läs om Toppforskare möts i Uppsala på Beijerforskardagen 2021Medicinkollen Nyheter.
Sjukdomar och symtom som användarna har behandlat.