Levaxin, Tablett 100 mikrog

Läkemedlet Levaxin rekommenderas av 7 personer och rekommenderas inte av 16 personer och har därmed ett genomsnitt på 2 poäng.

Andra har använt Levaxin mot Sköldkörtel hypoterios


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Levaxin

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Kvinna som kommenterar på Levaxin
Eine, 54 - använt mot Sköldkörtel
2010-06-05-0:20:31

En Läkare på min Vårdcentral skrev ut 100 mcg Levaxin som startdos. Det var för mycket eftersom jag hade haft mina Sköldkörtelsymptom ca 20 års tid! Man borde ha börjat  med 25 mcg varannan dag, hörde jag av annan läkare efteråt.

 Andra gången fick jag Levaxinöverdosering år 2010.  Efter amalgam och guldsanering började T4, T3 och THS värden ändras.

Jag började gå ner i vikten, trots att jag i början åt som vanligt. Sedan började jag bli mer och mer trång i halsen + fick massor av sköldkörtel överfunktionssymptom - gick ner 17 kg på 2 vecor... Läkaren uppfattade mina lab värden så som att jag hade för lite Levaxín och beodrade mig att öka dosen.

Jag mådde bara sämre och sämre... Gick till Läkaren och klagade om att jag hade blivit sämre då fick jag recept på LUNGNANDE MEDICIN.

Blodtrycket höjdes alltid mot kvällen, efter att jag hade tagit Atacant! NÄR JAG KLAGADE HOS LÄKAREN om det, beodrade läkaren mig att ta DUBBELDOS av det + han skrev ytterligare en annan sorts blodtrycksmedicin också...

Sedan fick jag problem med 50 mcg:s Bricanyl också. Jag berättade honom hur jag fick andningssvårigheter av det och darrade och blev skakis ca 10 - 12 timmar efter intaget, då skrev han ut det starkaste SYPIKORT SOM FANNS.

Livet blev ännu värre, allt känndes som stor katastrof. Jag kunde inte heller sova mer än korta stunder på grund av kraftiga sköldkörtelöverfunktioner! Vid det här laget kunde jag knappt gå på grund av svaga muskler, hade kraftiga darringar, svimkänslor, balanssvårigheter mm. Vi var i kontakt dagligen antigen med sjuksköterkor eller läkare på Vårdcentralen eller Sjukhuset. Jag berättade för flera läkare,  att jag mådde "så där skapligt" varje morgon tills jag tog Levaxin, Atacant…

Berättade också de hur jag hade provat ta dessa olika mediciner på olika tider på dygnet för att testa hur jag mådde ut av var och en. Och att varje gång när jag hade tagit dessa mediciner kände jag att jag blev mycket sämre och mådde pyton. Att det började alltid en till 2 timmar efter intaget! Jag berättade också att jag fick ont i magen av Levaxin och brännande känsla i vänster sida av bröstet, armarna och ryggen och att jag uppfattade att Levaxinet "kokade" i min mage! Samt att Atacand gjorde att mina krafter försvann från kroppen… Att jag inte kunde äta annat än mycket väl mosade potatisar, banan och sånt som jag SKÖLJDE NER MED VATTEN på grund av att jag höll på att kvävas av svullen hals. (Ingen av läkarna brydde sig ens att titta i halsen). Klagade hur jag hela tiden frös, speciellt i fötterna…

Jag hade besökt Vårdcentralen flera ggr och åkt akut till ett större Lasarett tre ggr utan att någon läkare brydde så värst mycket om mina besvär trots att vi, min make och jag till och med föreslog om överdocering av Levaxin! Läkarna struntade mig fast vid varje besök var jag så svag i hela kroppen och ur i huvudet att min man fick putta mig i rullstol för att jag inte kunde stå på mina ben!

Vid det här laget och efter massor av läkemedelsrecept fick vi kuslig känsla och började misstänka att Läkaren från min Vårdcentral kanske försökte MÖRDA MIG med sina mediciner! (Jag hade ju klagat om honom till Ansvarsnämnden tidigare!) Alltså så snart jag berättade om att jag kände mig ännu sämre av hans mediciner skrev han ut bara mer och mer och starkare…Samt att på grund av hans skrivelse i min journal gjorde att ingen annan läkare trodde oss inte heller!

Av en slump fick vi tipps om en duktig läkare i Finland, SOM RÄDDADE MITT LIV! Av henne fick vi höra att sköldkörtel börjar attakera sin egen sköldkörtelvävnad om det blir för mycket Levaxin! Att det var precis det som hade hänt mig! Och, varför hände detta just mig? För att: När man tar Levaxin antas T4 bli omvandlad till T3 i kroppen, MEN tyvärr finns det många sköldkörtellpatienter som har problem med detta och jag råkade vara en ut av dem!

Jag tog i privat Lab tester som visade att jag hade också för låg BINJUREVERKSAMHET som hade påverkat negativt min skörtkörtelfunktion. Jag hade också väldigt låga värden på: B12 vitaminer, folsyra, järn, mineraler...

Så här två månader efter händelsen vet jag inte riktigt vilket var det värsta: Att jag mådde så fruktansvärt illa eller de alla berörda läkarnas nonchalans! Den sista tror jag är svårast att glömma bort!

Kan man efter två såna här traumatiska händelser lita på läkarna längre? 

Eine


Kvinna som kommenterar på Levaxin
Marie, 47 - använt mot hypoterios
2010-03-03-14:20:30

Jag undrar lite över det här med medicin,sjukdom och dåliga tänder.

Äter Levaxin 100 mikrogram sedan flera år.

Vad jag undrar är om det är någon som vet om själva sjukdomen eller medicinen påverkar tänderna då mina tänder har blivit mycket dåliga trots att jag sköter domOm Levaxin


Levotyroxin är ett syntetiskt tyredoideadhormonpreparat och ersätter saknad eller minskad produktion av sköldkörtelhormonet tyroxin.
Preparatet återfinns i Sverige under namnet Levaxin och Eutyrox. Det finns även generiska preparat, vilka då kallas levotyroxin eller levothyroxine tillsammans med tillverkarens namn.Bildbank för Levaxin

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Levaxinpoäng för läkemedlet Levaxininte poäng för läkemedlet Levaxininte poäng för läkemedlet Levaxininte poäng för läkemedlet Levaxin
Poäng: 2 av 5 (23 användare)

Snabbfakta


Namn:
Levaxin Tablett 100 mikrog

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
H03AA01

Läkemedelstillverkare:
Nycomed

Läkemedelsform och styrka:
Tablett 100 mikrog

Mer information:
Mer information om Levaxin på Läkemedelsverket