Oralin, Filmdragerad tablett 100 mg

Läkemedlet Oralin rekommenderas av 0 personer och rekommenderas inte av 7 personer och har därmed ett genomsnitt på 0 poäng.

Andra har använt Oralin mot ångest depression


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Bli den första att dela med av dina erfarenheter


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Oralin

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)
Om Oralin


Sertralin (sertralinhydroklorid) är en substans som tillhör läkemedelsgruppen selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI). Dessa är antidepressiva läkemedel.
Sertralin marknadsförs bland annat under namnen Zoloft och Oralin och framställdes ursprungligen av läkemedelsföretaget Pfizer. Det systematiska namnet för ämnet är (1S)-cis-4-(3,4-diklorfenyl)-1,2,3,4-tetrahydro-N-metyl-1-naftalenamin. Kemiskt är det en tetralin.
Zoloft var i pengar räknat det i Sverige mest sålda läkemedlet under både 2003 och 2004, men efter att Pfizers patent på Zoloft upphörde hösten 2005 har andra läkemedelsföretag börjat tillverka likvärdiga generiska preparat, då endast under benämningen Sertralin eller Sertraline och tillverkarens namn.
Sertralin är tillsammans med fluoxetin ett av världens mest förskrivna psykotropa läkemedel och ett av de absolut vanligast förskrivna antidepressiva läkemedlen i och med att det tillhör den nyare generationen SSRI och generellt sett tolereras väl, det vill säga ej anses ha lika kraftiga biverkningar som annars ofta är associerade med en del andra serotoninåterupptagshämmare och SNRI/TCA, utan att ha sämre effekt mot depression och ångest.Bildbank för Oralin

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

inte poäng för läkemedlet Oralininte poäng för läkemedlet Oralininte poäng för läkemedlet Oralininte poäng för läkemedlet Oralininte poäng för läkemedlet Oralin
Poäng: 0 av 5 (7 användare)

Snabbfakta


Namn:
Oralin Filmdragerad tablett 100 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N06AB06

Läkemedelstillverkare:
Orion Corporation

Läkemedelsform och styrka:
Filmdragerad tablett 100 mg

Mer information:
Mer information om Oralin på LäkemedelsverketDagens musik


Senaste nyheterna

Forskaren: Tyngdtäcket är fantastiskt

08-09-2021

Hjärnforskaren Ole Petter Hjelle kan mycket om sömn. Han ser flera tydliga fördelar med tyngdtäcken. Vilka han själv upplevt. ?Min erfarenhet av tyngdtäcken är att de får mig att sova lugnare och få både bättre och längre sömn. Jag har nu använt täcket i över fyra månader och har blivit väldigt förtjust i det.?

Läs om Forskaren: Tyngdtäcket är fantastisktMedicinkollen Nyheter.

Toppforskare möts i Uppsala på Beijerforskardagen 2021

08-09-2021

Beijerstiftelsen och SLU anordnar ett event där toppforskare möts i Uppsala för att diskutera de utmaningar de möter. De erbjuds bland annat workshops i mediestrategier och presentationsteknik av Janne Josefsson och Malou von Sivers. Ambitionen är att i denna dynamiska konstellation tänka nytt i metod och problemformuleringar.

Läs om Toppforskare möts i Uppsala på Beijerforskardagen 2021Medicinkollen Nyheter.


Liknande medicin och läkemedelSjukdomar och symtom som användarna har behandlat.