Oxascand, Tablett 5 mg

Läkemedlet Oxascand rekommenderas av 81 personer och rekommenderas inte av 23 personer och har därmed ett genomsnitt på 4 poäng.

Andra har använt Oxascand mot Blefarit oro och ångest Oro


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Oxascand

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Man som kommenterar på Oxascand
Sten , 75 - använt mot Oro
2021-09-06-10:10:33
För mig verkan denna ok. Har haft stora problem av än det ena och det andra. Har även Gluten problem blir därför förvånad att gluten finns i denna tablett. Även om det nu är i mindre mängd blir jag orolig eftersom jag fått till mig att jag visar på Gluten trots en stenhård kontroll på vad jag stoppar i mig. Informerat detta till min Läkare, får se vad svaret blir.

Kvinna som kommenterar på Oxascand
Mona, 73 - använt mot Blefarit
2020-10-18-14:48:32
Hej!Jag är överlycklig,min Blefarit är borta!!Tack för denna medicin,jag har slitit i fem år med denna hemska sjukdom,menyn är den borta!!!!👍🙏🏻

Kvinna som kommenterar på Oxascand
Ingela, 64 - använt mot oro och ångest
2014-07-06-17:59:55
Jag tar Oxascand 5 mg när jag vet att jag har haft en stressig dag, för då kommer hjärtklappning och panikattacker på natten. Det hjälper, men på eftermiddagen, dagen efter är jag totalt funktionsoduglig. Jag orkar knappt sitta rakt upp vid matbordet för att få i mig lite mat. Ofta går jag bara och lägger mig igen istället. Vad som är märkligt är att detta visar sig först senare på dagen efter att jag har tagit en tablett.


Om Oxascand


Oxazepam, summaformel C15H11ClN2O2, är ett ångestdämpande och lugnande preparat som tillhör gruppen bensodiazepiner. Det patenterades 1965 och lanserades under varumärket Serax. Varunamn i Sverige för ämnet är Oxascand och Sobril.
Medlet verkar dämpande på centrala nervsystemet i hjärnan och har därför en lugnande och i viss mån även en muskelavslappnande effekt. Det kan underlätta insomning om svårigheten att somna beror på oro. Det kan även användas som lugnande medel inför operation.
Oxazepam används även för att lindra delirium tremens, predeliriösa tillstånd och akuta abstinenssymptom som ångest, spänning och excitation i samband med alkoholmissbruk.

Risk för tillvänjning föreligger. Substansen är narkotikaklassad och ingår i förteckning P IV i 1971 års psykotropkonvention samt i förteckning IV i Sverige.Bildbank för Oxascand

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

81
Ja
23
Nej
poäng för läkemedlet Oxascandpoäng för läkemedlet Oxascandpoäng för läkemedlet Oxascandpoäng för läkemedlet Oxascandinte poäng för läkemedlet Oxascand
Poäng: 4 av 5 (104 användare)

Snabbfakta


Namn:
Oxascand Tablett 5 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N05BA04

Läkemedelstillverkare:
Teva

Läkemedelsform och styrka:
Tablett 5 mg

Mer information:
Mer information om Oxascand på LäkemedelsverketDagens musik


Senaste nyheterna

Lösningen på problem som länge funnits inom vården

08-12-2021

Att förebygga trycksår är en förutsättning för vården, det hjälper vårdgivarna att lägga sina resurser där behovet är större och på ett smidigare sätt ha koll på sina patienter. Trycksår uppstår när en patient har legat i en och samma ställning för länge och nu finns en lösning på problemet - SENSME, ett underlag som förebygger trycksår med hjälp av sensorer.

Läs om Lösningen på problem som länge funnits inom vårdenMedicinkollen Nyheter.

De har en nyckelroll i framtidens framsteg inom Life Science

08-12-2021

Med COVID-19 har hela världen fått inse vikten av att kunna studera biomolekyler för att effektivisera utvecklingen av nya vaccin och läkemedel snabbare och säkrare. Envues teknologi möjliggör ett unikt sätt studera och analysera biomolekyler och har därför förmåga att spela en nyckelroll i framtidens framsteg inom Life Science.

Läs om De har en nyckelroll i framtidens framsteg inom Life ScienceMedicinkollen Nyheter.


Liknande medicin och läkemedelSjukdomar och symtom som användarna har behandlat.