Oxascand, Tablett 5 mg

Behandlar Blefarit - ögonlocksinflammation

Läkemedlet Oxascand rekommenderas av 62 personer och rekommenderas inte av 10 personer och har därmed ett genomsnitt på 4 poäng.

Andra har använt Oxascand mot oro och ångest Blefarit


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Oxascand

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Kvinna som kommenterar pΠOxascand
Mona, 73 - använt mot Blefarit
2020-10-18-14:48:32
Hej!Jag är överlycklig,min Blefarit är borta!!Tack för denna medicin,jag har slitit i fem år med denna hemska sjukdom,menyn är den borta!!!!👍🙏🏻

Kvinna som kommenterar pΠOxascand
Ingela, 64 - använt mot oro och ångest
2014-07-06-17:59:55
Jag tar Oxascand 5 mg när jag vet att jag har haft en stressig dag, för då kommer hjärtklappning och panikattacker på natten. Det hjälper, men på eftermiddagen, dagen efter är jag totalt funktionsoduglig. Jag orkar knappt sitta rakt upp vid matbordet för att få i mig lite mat. Ofta går jag bara och lägger mig igen istället. Vad som är märkligt är att detta visar sig först senare på dagen efter att jag har tagit en tablett.


Om Oxascand


Oxazepam, summaformel C15H11ClN2O2, är ett ångestdämpande och lugnande preparat som tillhör gruppen bensodiazepiner. Det patenterades 1965 och lanserades under varumärket Serax. Varunamn i Sverige för ämnet är Oxascand och Sobril.
Medlet verkar dämpande på centrala nervsystemet i hjärnan och har därför en lugnande och i viss mån även en muskelavslappnande effekt. Det kan underlätta insomning om svårigheten att somna beror på oro. Det kan även användas som lugnande medel inför operation.
Oxazepam används även för att lindra delirium tremens, predeliriösa tillstånd och akuta abstinenssymptom som ångest, spänning och excitation i samband med alkoholmissbruk.

Risk för tillvänjning föreligger. Substansen är narkotikaklassad och ingår i förteckning P IV i 1971 års psykotropkonvention samt i förteckning IV i Sverige.Bildbank för Oxascand

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

62
Ja
10
Nej
poäng för läkemedlet Oxascandpoäng för läkemedlet Oxascandpoäng för läkemedlet Oxascandpoäng för läkemedlet Oxascandinte poäng för läkemedlet Oxascand
Poäng: 4 av 5 (72 användare)

Snabbfakta


Namn:
Oxascand Tablett 5 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N05BA04

Läkemedelstillverkare:
Teva

Läkemedelsform och styrka:
Tablett 5 mg

Mer information:
Mer information om Oxascand på Läkemedelsverket