OxyContin, Depottablett 10 mg

Läkemedlet OxyContin rekommenderas av 3 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Andra har använt OxyContin mot canse värk


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av OxyContin

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Man som kommenterar på OxyContin
leif, 70 - använt mot canse värk
2015-09-20-18:36:57
jag tar 3st om dagen min väkr ,har prostata cancer som är akresv dän har spri sej


Om OxyContin


Oxikodon, summaformel C18H21NO4, är ett så kallat morfinderivat; det är ett halvsyntetiskt preparat med kraftigt smärtstillande effekt och härleds ur tebain (dimetylmorfin). Det används vid långvarig svår smärta, till exempel vid cancer.
Läkemedel som innehåller detta ämne är OxyContin, som tillverkas av Purdue Pharma och som i Sverige säljs av Mundipharma, OxyNorm samt Targiniq, som även innehåller naloxon för att häva den förstoppning, som uppstår i tarmarna vid behandling med opiater, detta genom att naloxon inte frisläpps innan det kommer ner i tarmen. OxyContin är ett långtidsverkande läkemedel, en så kallad depåtablett, där smärtstillande effekt nås efter cirka 30-60 minuter. Maximal effekt nås efter cirka 3 timmar och effekten uppges hålla i sig upp till 12 timmar. Med OxyNorm nås smärtstillande effekt snabbare, ofta inom 15?20 minuter, med full effekt cirka en timme efter intaget. Varaktigheten är upp till 6 timmar.
Preparat innehållande oxikodon kan bland annat orsaka dåsighet, illamående och kräkningar. Sådana besvär brukar minska efter några dagars användning. Vissa kan få klåda, förstoppning och miktionsproblem (svårt att urinera/miktera). Förminskade pupiller och svårighet att andas är andra kända biverkningar.Substansen är narkotikaklassad och ingår i förteckningen N I i 1961 års allmänna narkotikakonvention, samt i förteckning II i Sverige. Prepraratet är kraftigt beroendeframkallande. I USA pågår ett tusental rättsprocesser om medlet. Anhöriga till patienter som dött av överdoser och ansvariga för sjukvården i olika delstatater har stämt tillverkarna på grund av att så många dött av överdoser eller blivit beroende av medlet.Bildbank för OxyContin

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet OxyContinpoäng för läkemedlet OxyContinpoäng för läkemedlet OxyContinpoäng för läkemedlet OxyContinpoäng för läkemedlet OxyContin
Poäng: 5 av 5 (3 användare)

Snabbfakta


Namn:
OxyContin Depottablett 10 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N02AA05

Läkemedelstillverkare:
Mundipharma

Läkemedelsform och styrka:
Depottablett 10 mg

Mer information:
Mer information om OxyContin på LäkemedelsverketDagens musik


Senaste nyheterna

Valberedningens förslag till styrelseledamöter m. m. i Surgical Science Sweden AB

09-04-2021

Härmed följer pressmeddelande från Surgical Science AB där valberedningen meddelar bolagets beslut inför årsstämman.

Läs om Valberedningens förslag till styrelseledamöter m. m. i Surgical Science Sweden ABMedicinkollen Nyheter.

Den enkla vården kan öka överlevnaden bland kritiskt sjuka patienter

09-04-2021

Årligen dör miljontals människor på grund av kritisk sjukdom. Många av dessa dödsfall kan undvikas med enkla insatser enligt en internationell studie som i ljuset av den rådande covid-19-pandemin pekar på vikten av att sjukvården prioriterar de enkla livräddande vårdåtgärderna först.

Läs om Den enkla vården kan öka överlevnaden bland kritiskt sjuka patienterMedicinkollen Nyheter.


Liknande medicin och läkemedelSjukdomar och symtom som användarna har behandlat.