Propavan, Tablett 25 mg

Behandlar Blefarit - ögonlocksinflammation

Läkemedlet Propavan rekommenderas av 43 personer och rekommenderas inte av 37 personer och har därmed ett genomsnitt på 3 poäng.

Andra har använt Propavan mot Sömnsvårigheter


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Propavan

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Kvinna som kommenterar pΠPropavan
Lisa, 20 - använt mot Sömnsvårigheter
2010-01-29-0:09:39

Fick hemska myrkrypningar i benen av denna tablett vilket gjorde att jag inte kunde somna vilket var motsatsen till vad den borde ha gjort.

Har dock hört om andra den fungerar för så döm inte ut den. Men börja med så liten dos som möjligt för att se att du inte får några biverkningar. Det är inte roligt att ligga vaken i timmar med myrkrypningar som gör att man inte kan ligga still.Om Propavan


Propiomazin (systematiskt namn: 1-[10-(2-dimetylaminopropyl)-10H-fentiazin-2-yl]propan-1-on, varunamn: Largon, Propavan, Indorm, Serentin, Dorevane, Dorevan) är ett sömngivande läkemedel som tillhör gruppen fentiazinderivat (samma grupp som tex. prometazin). Läkemedlet är därmed besläktat med vissa neuroleptika.
Propiomazin är en kraftfull antihistamin som verkar starkt centralt dämpande via en blockering på H1-receptorn i hjärnan, och utnyttjas därför för sina sedativa egenskaper. Det saluförs i Sverige av Sanofi-aventis AB som sömnmedel under namnet Propavan (som 25 mg tabletter) och är till skillnad från många andra sömnmedel (t.ex. bensodiazepiner) inte vanebildande.
Medicinen är receptbelagd.Bildbank för Propavan

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

43
Ja
37
Nej
poäng för läkemedlet Propavanpoäng för läkemedlet Propavanpoäng för läkemedlet Propavaninte poäng för läkemedlet Propavaninte poäng för läkemedlet Propavan
Poäng: 3 av 5 (80 användare)

Snabbfakta


Namn:
Propavan Tablett 25 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N05CM06

Läkemedelstillverkare:
sanofi-aventis

Läkemedelsform och styrka:
Tablett 25 mg

Mer information:
Mer information om Propavan på Läkemedelsverket