Pulmicort, Suspension för nebulisator 0,5 mg/ml

Bli den första att dela med dig av din erfarenhet av läkemedlet Pulmicort, Suspension för nebulisator 0,5 mg/ml (Receptbelagt) genom att klicka på den blåa knappen nedan.

Har du använt denna medicin eller läkemedel?


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Bli den första att dela med av dina erfarenheter


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Pulmicort

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)
Om Pulmicort


Budesonid är en glukokortikoid som bland annat används som inhalationssteroid vid astma och KOL. Den minskar kraftfullt den astmatiska inflammationen i luftvägarna även om den exakta verkningsmekanismen inte är fastställd. Det kan ta flera veckor innan full effekt nås, men effekt kan märkas redan inom ett dygn. Vanligt dosområde för vuxna är 400-800 mikrogram dagligen, vanligen fördelat på flera doser. Högre dos ges vid förkylningar och andra luftvägsinfektioner.
Vid akuta försämringar av astman ges snabbverkande bronkodilaterare (Bricanyl, Ventolin m fl) eftersom inhalationssteroider inte hjälper tillräckligt snabbt. Däremot blir en tillfällig doshöjning av Pulmicort som regel aktuell vid försämrad astma. Vid kraftig försämring kan också orala steroider (Prednisolon) behövas.Bildbank för Pulmicort

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

Poäng: NAN av 5 (0 användare)

Snabbfakta


Namn:
Pulmicort Suspension för nebulisator 0,5 mg/ml

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
R03BA02

Läkemedelstillverkare:
AstraZeneca

Läkemedelsform och styrka:
Suspension för nebulisator 0,5 mg/ml

Mer information:
Mer information om Pulmicort på LäkemedelsverketDagens musik


Senaste nyheterna

Mycorena erhåller 17 MSEK i EU-finansiering för att utveckla cirkulärt mykoprotein tillsammans med ledande svenska livsmedelsföretag

28-10-2021

Ett konsortium lett av Mycorena AB, Skandinaviens pionjär inom mykoprotein, tillsammans med livsmedelsproducenten Berte Qvarn och Falkenbergs kommun, har erhållit ett bidrag på 17 MSEK från Europeiska kommissionens LIFE-program för att skapa cirkulärt mykoprotein.

Läs om Mycorena erhåller 17 MSEK i EU-finansiering för att utveckla cirkulärt mykoprotein tillsammans med ledande svenska livsmedelsföretagMedicinkollen Nyheter.

ForSea fokuserar på inkludering och tillgänglighet genom Solrosprogrammet

28-10-2021

Från den 1 november 2021 kan personer med osynliga funktionsnedsättningar som tar färjan mellan Helsingborg och Helsingör bära Solrossymbolen om de vill signalera till anställda och andra passagerare att extra tid, förståelse, tålamod eller hjälp vid överfarten kan behövas.

Läs om ForSea fokuserar på inkludering och tillgänglighet genom SolrosprogrammetMedicinkollen Nyheter.


Liknande medicin och läkemedelSjukdomar och symtom som användarna har behandlat.