Rasilez, Filmdragerad tablett 150 mg

Behandlar Blefarit - ögonlocksinflammation

Läkemedlet Rasilez rekommenderas av 2 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Andra har använt Rasilez mot Högt blodtryck


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Rasilez

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Kvinna som kommenterar pΠRasilez
Ingrid, 58
2009-12-20-19:43:47

Behandla inte om ni har svullnader i huden

http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2009/02/20/varning-utfardas-for-nytt-/index.xmlOm Rasilez


Aliskiren (varunamn Tekturna i USA och Rasilez i resten av världen) är det första läkemedlet i en ny klass som kallas direkta reninhämmare (DRI). Aliskiren används för att sänka ett för högt blodtryck. Den fasta kombinationen Rasilez HCT (aliskiren/hydroklortiazid) består av de två läkemedlen aliskiren och hydroklortiazid och används också för att sänka blodtrycket.
Renin-angiotensin-aldosteron-systemet (RAAS-systemet) är centralt när det gäller att kontrollera blodtrycket. Enzymet renin klyver proteinet angiotensinogen till det mindre proteinet angiotensin I som sedan via ACE (angiotensin converting enzyme) bildar angiotensin II. Angiotensin II kan binda till olika receptorer, bl.a. AT-1-receptorn, och därigenom få muskulaturen kring blodkärlen att dra ihop sig och blodtrycket att stiga. Angiotensin II ökar också bildningen av aldosteron. Aldosteron får vätska och salter att stanna kvar i njurarna och ökar på det sättet blodtrycket.
Vid normala förhållanden är bildningen av angiotensin i balans och resulterar inte i för höga blodtrycksnivåer. Men genom arv, stress, rökning, kost eller annan påverkan kan systemet komma i obalans och behöva korrigeras med hjälp av läkemedel.
Aliskiren hämmar bildningen av angiotensin och på så sätt undviks förhöjda koncentrationer som kan höja blodtrycket.
Hydroklortiazid är ett diuretikum, ett salt- och vätskedrivande läkemedel som minskar blodets innehåll av vatten. Med mindre vatten minskar volymen av blodet och trycket i blodkärlen sjunker.
Kombinationen av dessa två läkemedelsklasser i en tablett är fördelaktig eftersom de tillsammans har en bra effekt på blodtrycket.Bildbank för Rasilez

Rasilez®, Filmdragerad tablett 150 mg , Novartis
Rasilez®, Filmdragerad tablett 150 mg , Novartis

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Rasilezpoäng för läkemedlet Rasilezpoäng för läkemedlet Rasilezpoäng för läkemedlet Rasilezpoäng för läkemedlet Rasilez
Poäng: 5 av 5 (2 användare)

Snabbfakta


Namn:
Rasilez Filmdragerad tablett 150 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
C09XA02

Läkemedelstillverkare:
Novartis

Läkemedelsform och styrka:
Filmdragerad tablett 150 mg

Mer information:
Mer information om Rasilez på Läkemedelsverket