Rasilez, Filmdragerad tablett 300 mg

Läkemedlet Rasilez rekommenderas av 1 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Andra har använt Rasilez mot Högt blodtryck


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Rasilez

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Kvinna som kommenterar på Rasilez
Ingrid, 58
2009-12-20-19:43:07

Behandla inte om ni har svullnader i huden

http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2009/02/20/varning-utfardas-for-nytt-/index.xmlOm Rasilez


Aliskiren (varunamn Tekturna i USA och Rasilez i resten av världen) är det första läkemedlet i en ny klass som kallas direkta reninhämmare (DRI). Aliskiren används för att sänka ett för högt blodtryck. Den fasta kombinationen Rasilez HCT (aliskiren/hydroklortiazid) består av de två läkemedlen aliskiren och hydroklortiazid och används också för att sänka blodtrycket.
Renin-angiotensin-aldosteron-systemet (RAAS-systemet) är centralt när det gäller att kontrollera blodtrycket. Enzymet renin klyver proteinet angiotensinogen till det mindre proteinet angiotensin I som sedan via ACE (angiotensin converting enzyme) bildar angiotensin II. Angiotensin II kan binda till olika receptorer, bl.a. AT-1-receptorn, och därigenom få muskulaturen kring blodkärlen att dra ihop sig och blodtrycket att stiga. Angiotensin II ökar också bildningen av aldosteron. Aldosteron får vätska och salter att stanna kvar i njurarna och ökar på det sättet blodtrycket.
Vid normala förhållanden är bildningen av angiotensin i balans och resulterar inte i för höga blodtrycksnivåer. Men genom arv, stress, rökning, kost eller annan påverkan kan systemet komma i obalans och behöva korrigeras med hjälp av läkemedel.
Aliskiren hämmar bildningen av angiotensin och på så sätt undviks förhöjda koncentrationer som kan höja blodtrycket.
Hydroklortiazid är ett diuretikum, ett salt- och vätskedrivande läkemedel som minskar blodets innehåll av vatten. Med mindre vatten minskar volymen av blodet och trycket i blodkärlen sjunker.
Kombinationen av dessa två läkemedelsklasser i en tablett är fördelaktig eftersom de tillsammans har en bra effekt på blodtrycket.Bildbank för Rasilez

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Rasilezpoäng för läkemedlet Rasilezpoäng för läkemedlet Rasilezpoäng för läkemedlet Rasilezpoäng för läkemedlet Rasilez
Poäng: 5 av 5 (1 användare)

Snabbfakta


Namn:
Rasilez Filmdragerad tablett 300 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
C09XA02

Läkemedelstillverkare:
Novartis

Läkemedelsform och styrka:
Filmdragerad tablett 300 mg

Mer information:
Mer information om Rasilez på Läkemedelsverket
Senaste nyheterna

Pressinbjudan: Vårdens viktiga vägval ? Valdebatt i Västra Götalandsregionen

10-05-2022

Västra Götaland vill vara en attraktiv och internationellt konkurrenskraftig region inom Life Science. Genom stark forskning, avancerad produktion och en innovativ hälso- och sjukvård vill man skapa värde för såväl medborgare som patienter. Hur de olika partierna vill nå dit är temat för Lifs första regionala valdebatt om vårdens framtid.

Läs om Pressinbjudan: Vårdens viktiga vägval – Valdebatt i Västra GötalandsregionenMedicinkollen Nyheter.

Prima Vård har öppnat vårdcentral i Viken

10-05-2022

Omtyckta Vårdcentralen Viken utanför Helsingborg har gått från att vara en filial till att vara en fullt ackrediterad vårdcentral med utökat utbud. Kvar finns dock det varma mottagandet och den familjära stämningen.

Läs om Prima Vård har öppnat vårdcentral i VikenMedicinkollen Nyheter.


Liknande medicin och läkemedelSjukdomar och symtom som användarna har behandlat.