Reductil, Kapsel, hård 10 mg

Läkemedlet Reductil rekommenderas av 9 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Andra har använt Reductil mot törstig


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Bli den första att dela med av dina erfarenheter


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Reductil

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)
Om Reductil


Sibutramin är ett läkemedel som används för att behandla övervikt. Ämnet hämmar återupptaget av noradrenalin, serotonin. Effekten är därför delvis snarlik den hos antidepressiva läkemedel som venlafaxin och citalopram. Ett varunamn för substansen var i Sverige Reductil, Sibutramine Teva och Sibutramin Sandoz.En vanlig biverkning av sibutramin är blodtrycksstegring, vilket därför måste observeras under behandlingen.
Efter att ha slutfört en utvärdering av nyttan och riskerna med sibutramin har den Europeiska läkemedelsmyndigheten (European Medicines Agency) dragit slutsatsen att nyttan inte längre överväger riskerna med bland annat blodtrycksstegringen, varför man den 6 augusti 2010 beslutade att marknadsföringstillståndet för sibutramin tillfälligt skulle dras tillbaka, vilket sedan blev permanent. Det förekommer dock ibland att bantningsprodukter med ämnet säljs via sociala media, vilket Läkemedelsverket uppmärksammade 2019.Bildbank för Reductil

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Reductilpoäng för läkemedlet Reductilpoäng för läkemedlet Reductilpoäng för läkemedlet Reductilpoäng för läkemedlet Reductil
Poäng: 5 av 5 (9 användare)

Snabbfakta


Namn:
Reductil Kapsel, hård 10 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
A08AA10

Läkemedelstillverkare:
Abbott

Läkemedelsform och styrka:
Kapsel, hård 10 mg

Mer information:
Mer information om Reductil på LäkemedelsverketDagens musik


Senaste nyheterna

Deltavarianten ökar i Västerbottens län

26-07-2021

Smittspridningen av covid-19 ökar något i Västerbottens län, men håller sig fortfarande på en stabil nivå. Deltavarianten står för en allt större andel av de positiva fallen. Flest positiva fall finns i Umeåområdet samt i åldersgruppen 20?29 år.

Läs om Deltavarianten ökar i Västerbottens länMedicinkollen Nyheter.

Vaccinojämlikhet underminerar global återhämtning

26-07-2021

Det nya initiativet Global Dashboard on COVID-19 Vaccine Equity finner att låginkomstländer skulle kunnat addera 38 miljarder US-dollar till deras beräknade BNP för 2021 om de hade haft samma vaccinationstakt som höginkomstländer. Den globala ekonomiska återhämtningen riskeras om vacciner inte tillverkas, skalas upp och fördelas jämlikt.

Läs om Vaccinojämlikhet underminerar global återhämtningMedicinkollen Nyheter.


Liknande medicin och läkemedelSjukdomar och symtom som användarna har behandlat.