Rhinocort, Nässpray, suspension 32 mikrog/dos

Behandlar Blefarit - ögonlocksinflammation

Läkemedlet Rhinocort rekommenderas av 2 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Andra har använt Rhinocort mot Nästäppa


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Rhinocort

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Man som kommenterar pΠRhinocort
Kurt, 89 - använt mot Nästäppa
2014-02-24-11:35:00
När jag känner mig täppt i näsan tar jag en dos. Aldrig dagligen utan endast vid de tillfällen jag nämnt. Har fungerat utmärkt.


Bildbank för Rhinocort

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Rhinocortpoäng för läkemedlet Rhinocortpoäng för läkemedlet Rhinocortpoäng för läkemedlet Rhinocortpoäng för läkemedlet Rhinocort
Poäng: 5 av 5 (2 användare)

Snabbfakta


Namn:
Rhinocort Nässpray, suspension 32 mikrog/dos

Receptstatus:
Receptfritt

ATC-kod:
R01AD05

Läkemedelstillverkare:
AstraZeneca

Läkemedelsform och styrka:
Nässpray, suspension 32 mikrog/dos

Mer information:
Mer information om Rhinocort på LäkemedelsverketOculentum simplex behandlar Blefarit - ögonlocksinflammation

Blefarit är en vanlig orsak till torra ögon. Sveda, irriterade ögon och dimsyn kan indikera förekomsten av blefarit. Det kan ge en brännande och skavande känsla i ögonen som upplevs som torra och grusiga.

Blefarit är en kronisk ögonlocksinflammation orsakad av en mängd olika faktorer. I vissa fall kan bakteriell infektion vara inblandad.

Typiska symptom på blefarit inkluderar bildandet av skorpor eller flagor längs ögonlockskanterna, ögonsmärta, rodnad, onormal tårfilm, rinnande ögon, torrhetskänsla i ögonen, förändringar i ögonfransar, klåda, röda ögon och en tendens till att ögonlocken kan klibba ihop.

Undersökning och diagnos

För att kunna få en så bra behandling som möjligt av blefarit krävs det en diagnos av en ögonläkare.

En kronisk inflammation går det inte att bota. Däremot kan man behandla och kontrollera sin blefarit för att undvika besvär och problem med det yttre ögat.

Olika former av blefarit

Blefarit kan ta en av två former: Främre blefarit, eller anterior blefarit, som sitter mot framsidan av ögonlocket, där ögonfransarna börjar. Den kan orsakas av immunologisk reaktion på bakteriell infektion med S. Aureus som också kan orsaka andra problem i ögonen.  En annan form av främre blefarit är seborroisk blefarit och förekommer hos personer med en seborroisk hudsjukdom. Bilden visar ett exempel på främre blefarit.