Rinexin, Depottablett 50 mg

Behandlar Blefarit - ögonlocksinflammation

Läkemedlet Rinexin rekommenderas av 38 personer och rekommenderas inte av 39 personer och har därmed ett genomsnitt på 2 poäng.

Andra har använt Rinexin mot förkylning nästäppa bihåleinflammation


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Rinexin

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Kvinna som kommenterar pΠRinexin
Gerd, 67 - använt mot bihåleinflammation
2013-10-27-17:52:59
Fick Rinexin av min doktor då Nasonex spray med kortison inte hjälper som jag tagit morgon och kväll . Fick nu R men efter en vecka slutar jag med denna medicinering . Jag är så trött och känner mig svullen om magen törs inte äta med av R. Fick frågan om jag ville operera mig för bilhåleinflammationen men jag tackade nej till detta för som doktorn sa att det kan komma igen . Sover för övrigt dåligt om nätterna .Jag vill därför varna andra för den här medicinen. Jag ska prova att inandas något jag läste om ???Var det Tigerbalsam och vatten som får koka upp och sedan inandas, jag hoppas det kan fungera lite iaf .

Kvinna som kommenterar pΠRinexin
Ylva, 40 - använt mot bihåleinflammation, nästäppa
2010-07-14-11:36:43

Har läst om biverkningarna med Rinexin, risk för stroke m.m. Om man kan undvika att ta Rinexin ska man nog göra det, och kanske använda kortison-sprej istället... Men fördelen med R är att den kommer åt slemhinnorna även där sprejerna inte kommer åt. Finns det något annat alternativ som fixar det med mindre risk för biverkningar så är det ju förstås bättre...

Tidigare (1985 - 2005) har jag använt R mot nästäppa (vasomotorisk rinit) och har då använt det till och från, ibland under flera månader i sträck! Biverkningen har varit att jag när jag påbörjat en behandling med R har fått svårt att sova de första nätterna. Det har gått över efter något/några dygn.

Sedan ett par år tillbaka använder jag istället lokalt verkande kortison. R tar jag numera endast till när inget annat hjälper, dvs efter en förkylning av den värre sorten, där jag får bihåleinflammation som följdsjukdom. Försöker då först med sprejer (koksalt-lösning, avsvällande sprej & kortisonsprej) och använder R i sista hand.


Kvinna som kommenterar pΠRinexin
Tord, 48 - använt mot förkylning
2010-06-12-23:46:16

Rinexin kan ge oerhört allvarliga biverkningar samtidigt som det finns andra helt ofarliga alternativ. Konstigt nog känner många läkare inte till detta. Rinexin toppar antalet anmälningar till biverkningsregistret.

läs här om farorna med rinexin:

http://www.rinexin.se

 Om Rinexin


Fenylpropanolamin (varunamn Rinexin av Recip) är ett läkemedel som fungerar genom att dra samman blodkärlen i nässlemhinnan för att minska svullnaden. Ämnet används då näsdroppar inte kan nå problemområdet. Vanliga biverkningar är sömnlöshet, viktnedgång och torra bihåleslemhinnor. Fenylpropanolamin interagerar med koffein och ökar sannolikt dess effekt. Kombinationen bör tas med försiktighet då fall av akut mani och psykos har observerats. Vanlig dos är 50 mg en gång morgon och kväll.Bildbank för Rinexin

Rinexin®, Depottablett 25 mg , Meda
Rinexin®, Depottablett 25 mg , Meda
Rinexin®, Depottablett 50 mg , Meda
Rinexin®, Depottablett 50 mg , Meda

Rekommendera Ja/Nej?

38
Ja
39
Nej
poäng för läkemedlet Rinexinpoäng för läkemedlet Rinexininte poäng för läkemedlet Rinexininte poäng för läkemedlet Rinexininte poäng för läkemedlet Rinexin
Poäng: 2 av 5 (77 användare)

Snabbfakta


Namn:
Rinexin Depottablett 50 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
R01BA01

Läkemedelstillverkare:
Recip

Läkemedelsform och styrka:
Depottablett 50 mg

Mer information:
Mer information om Rinexin på Läkemedelsverket