Stilnoct, Filmdragerad tablett 5 mg

Läkemedlet Stilnoct rekommenderas av 1 personer och rekommenderas inte av 1 personer och har därmed ett genomsnitt på 3 poäng.

Har du använt denna medicin eller läkemedel?


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Bli den första att dela med av dina erfarenheter


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Stilnoct

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)
Om Stilnoct


Zolpidem är en läkemedelssubstans som används vid sömnbesvär. Preparat med zolpidem används för understödjande terapi under begränsad tid vid behandling av kroniska sömnbesvär och säljs i Sverige under varunamn som Stilnoct, Zolpidem och Edluar.
Bensodiazepiner och bensodiazepinliknande substanser (som zolpidem) bör inte användas som enda behandlingsmetod vid behandling av depression och ångest i samband med depression (självmordstankar kan framprovoceras hos dessa patienter). Zolpidem bör ges med försiktighet till patienter med symptom på depression. Självmordstendenser kan förekomma.
Zolpidem är avsett för tillfälliga och kortvariga sömnbesvär. Risk för tillvänjning och beroende föreligger, men inte så stor jämfört med starkare bensodiazepiner, såsom diazepam, alprazolam, flunitrazepam med flera.
Substansen är narkotikaklassad och ingår i förteckning P IV i 1971 års psykotropkonvention samt i förteckning IV i Sverige.Bildbank för Stilnoct

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Stilnoctpoäng för läkemedlet Stilnoctpoäng för läkemedlet Stilnoctinte poäng för läkemedlet Stilnoctinte poäng för läkemedlet Stilnoct
Poäng: 3 av 5 (2 användare)

Snabbfakta


Namn:
Stilnoct Filmdragerad tablett 5 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N05CF02

Läkemedelstillverkare:
sanofi-aventis

Läkemedelsform och styrka:
Filmdragerad tablett 5 mg

Mer information:
Mer information om Stilnoct på Läkemedelsverket