Theralen, Filmdragerad tablett 5 mg

Behandlar Blefarit - ögonlocksinflammation

Läkemedlet Theralen rekommenderas av 1 personer och rekommenderas inte av 3 personer och har därmed ett genomsnitt på 1 poäng.

Andra har använt Theralen mot Sömnbesvär


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Theralen

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Man som kommenterar pΠTheralen
Amir, 32 - använt mot Sömnbesvär
2012-04-26-23:16:13

Nej!

Inte något att rekommendera, av flera anledningar. 1 Den låga doseringen i tabletterna gör att onödigt många tabletter krävs för att ge effekt (talar av egen erfarenhet och vad jag hört av andra som fått läkemedlet). 2 Detta läkemedel skrivs ut för lätt och till väldigt många olika åkommor, i mitt fall mot sömnbesvär, stress, ångest och som förebyggande hjälp mot alkoholsug.

Det enda som hände var att jag såg skrämmande ut (p g a de små puppillerna) stundvis kände mig lite seg, särskilt på morgonen och att jag fick gulaktiga fläckar på handflatorna (liknade nikotinfläckar som en del rökare kan ha ifall de röker mycket och i princip tills glöden /fimpen är i munnen mer än mellan fingrarna), dessa fläckar var övergående och så snart jag slutade använda läkemedlet slutade fläckarna återkomma). Oturligt för mig lyckades jag bli utkastad från en utbildning under tiden, troligtvis p g a de många förseningarna, mitt plötsigt sega och skumma utseende ex de microskopiska puppillerna samt ointresset av att konversera med de andra. Men men vem vet kanske var det nåt annat som var avgörande?

Att tillägga! Jag blev inte av med varken ångesten eller sömnrubbningarna, bara zombiefierad dagtid.Om Theralen


Alimemazin (Theralen) är ett lugnande fentiazinderivat som bland annat används som allergi- och klådstillande och som sömnmedel. Substansen är inte vanebildande men har biverkningar som beror på dess farmakologiska egenskaper. Så kan substansen framförallt i kombinationer med andra läkemedel som hindrar alimemazins nedbrytning och i höga doser ha samma biverkningar som neuroleptika.
Medicinen har många användningsområden. Huvudsakligen används det som milt lugnande medel, vid sömnrubbningar hos små barn, och mot allergiska reaktioner, kräkningar och klåda hos både vuxna, barn och djur. Då substansen inte är vanebildande används den ofta inom sjukvården, psykiatrin och missbrukarvården.
Även om alimemazin (som de flesta antihistaminika) är neuroleptikabesläktat, är den antipsykotiska effekten svag, varför medicinen inte används som antipsykotiskt läkemedel.Bildbank för Theralen

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Theraleninte poäng för läkemedlet Theraleninte poäng för läkemedlet Theraleninte poäng för läkemedlet Theraleninte poäng för läkemedlet Theralen
Poäng: 1 av 5 (4 användare)

Snabbfakta


Namn:
Theralen Filmdragerad tablett 5 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
R06AD01

Läkemedelstillverkare:
sanofi-aventis

Läkemedelsform och styrka:
Filmdragerad tablett 5 mg

Mer information:
Mer information om Theralen på Läkemedelsverket