Tiparol, Kapsel, hård 50 mg

Behandlar Blefarit - ögonlocksinflammation

Läkemedlet Tiparol rekommenderas av 1 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Har du använt denna medicin eller läkemedel?


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Bli den första att dela med av dina erfarenheter


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Tiparol

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)
Om Tiparol


Tramadol är en kemisk förening med summaformeln C16H25NO2 som anses vara en syntetisk opioid, men som tros ha hittats i busken Nauclea latifolia. Detta är dock omtvistat. Ämnet är ett morfinliknande analgetikum, som används vid måttlig till svår akut och kronisk smärta. Tramadol är ett beroendeframkallande medel och vid långvarig användning kan tolerans, psykiskt och fysiskt beroende utvecklas. Risken är mindre vid kortare behandlingstid men utsättningssymptom kan förekomma även vid behandlingstid kortare än en månad. Vid normala doser har en beroendefrekvens på 1 av 8000 rapporterats, enligt FASS. Tramadol har varit under utredning vid Läkemedelsverket och den 1 december 2007 blev substansen narkotikaklassad i Sverige, dock med flera undantag. Tramadol var under några år det enda läkemedlet i sin klass som inte behövdes skrivas ut på särskild receptblankett, men Läkemedelsverket stramade åt reglerna 15 mars 2012. Substansen ingår i förteckning III, men finns för närvarande inte upptagen i förteckningarna i internationella narkotikakonventioner.Tramadol är inte lämpligt som ersättningsmedel vid opioidberoende och kan inte undertrycka abstinenssymptom av morfin.Biotillgängligheten vid oralt intag är omkring 70% som ökar efter regelbundet intag.
Den huvudsakliga aktiva metaboliten av tramadol är O-desmetyltramadol.Bildbank för Tiparol

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Tiparolpoäng för läkemedlet Tiparolpoäng för läkemedlet Tiparolpoäng för läkemedlet Tiparolpoäng för läkemedlet Tiparol
Poäng: 5 av 5 (1 användare)

Snabbfakta


Namn:
Tiparol Kapsel, hård 50 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N02AX02

Läkemedelstillverkare:
BioPhausia

Läkemedelsform och styrka:
Kapsel, hård 50 mg

Mer information:
Mer information om Tiparol på Läkemedelsverket