Vaxigrip, Injektionsvätska, suspension, förfylld spruta

Läkemedlet Vaxigrip rekommenderas av 2 personer och rekommenderas inte av 0 personer och har därmed ett genomsnitt på 5 poäng.

Andra har använt Vaxigrip mot Influensa


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Vaxigrip

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Man som kommenterar på Vaxigrip
Daniel, 38 - använt mot Influensa
2015-09-07-19:47:48
Vi fick detta via jobbet för att vaccinera mot influensan. Funkar finnemang! De hade skrivit upp vad man skulle tänka på: Influensa Influensa är en smittsam virussjukdom som återkommer årligen under vintersäsongen. Viruset förändras över tiden, och olika stammar kan förekomma samtidigt. Sjukfrånvaron ökar i samband med epidemin och bland äldre eller kroniskt sjuka ses dessutom ökat antal dödsfall. Flertalet som insjuknar är akut sjuka i 3-5 dagar, ibland med efterföljande trötthet och nedsatt prestationsförmåga i upptill flera veckor. Dagens moderna vacciner ger ett gott skydd mot säsongens influensastammar och är fria från adjuvans (immunstimulerande tillsatsämne). Vilka bör undvika att ta sprutan? Enda egentliga hindret för att vaccineras är om man är allergisk mot ägg, höns, formaldehyd, eller har reagerat allvarligt vid tidigare influensavaccination. Gravida och ammande kan i de flesta fall vaccineras precis som vanligt, men det är upp till läkaren att ta beslutet i det enskilda fallet. De som tidigare reagerat ogynnsamt på andra vaccinationer bör ta sprutan först efter att ha diskuterat med läkare. Vilka biverkningar kan förväntas? Flertalet märker ingenting. För övriga är lokal rodnad och ömhet kring injektionsstället (oftast en överarm) den vanligaste biverkan, och släpper i regel inom högst ett par dygn efter vaccinationen. Enstaka personer kan under närmaste dygnet efter sprutan få lättare sjukdomskänsla, trötthet, huvudvärk, kanske till och med feber, som i det typiska fallet varar i ungefär ett dygn. Detta är tecken på att kroppen mobiliserar sitt infektionsförsvar och bildar antikroppar som svar på vaccinet. Observera att det inte betyder att den som vaccinerats blivit sjuk, då vaccinet bygger på inaktiverat (avdödat) virus. Vaccinationen påverkar inte kroppens motståndskraft mot andra sjukdomar, utan är specifik för de influensastammar som ingår i vaccinet, och man kan ej förväntas bli ”förkyld” av vaccinationen. Däremot är det ju dessvärre förkylningstider under vaccinationssäsongen med mängder av cirkulerande andra virus, som influensavaccinet inte biter på!


Bildbank för Vaxigrip

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

poäng för läkemedlet Vaxigrippoäng för läkemedlet Vaxigrippoäng för läkemedlet Vaxigrippoäng för läkemedlet Vaxigrippoäng för läkemedlet Vaxigrip
Poäng: 5 av 5 (2 användare)

Snabbfakta


Namn:
Vaxigrip Injektionsvätska, suspension, förfylld spruta

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
J07BB02

Läkemedelstillverkare:
Sanofi Pasteur MSD

Läkemedelsform och styrka:
Injektionsvätska, suspension, förfylld spruta

Mer information:
Mer information om Vaxigrip på Läkemedelsverket