Voxra, Tablett med modifierad frisättning 150 mg

Läkemedlet Voxra rekommenderas av 33 personer och rekommenderas inte av 22 personer och har därmed ett genomsnitt på 3 poäng.

Andra har använt Voxra mot Bipolär II Rapid Cyckling Asperger light deprission Depprission-Ångest borderline Depression


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Voxra

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)Man som kommenterar på Voxra
Alis, 34 - använt mot Depression
2021-01-07-19:01:42
Voxra är skit medcin som skulle tagits bort från marknaden mycket farligt medcin . Tar aldirg deta.

Kvinna som kommenterar på Voxra
Helene, 50 - använt mot Bipolär II Rapid Cyckling, Asperger light
2014-06-26-3:46:31
Hypomanier, fulla med adrenalin o hjärtklappning, som jag haft 1-2 ggr/vecka i alltför många år försvann direkt. Så skönt! Läkaren rek också Magnesium. Började gå ner i vikt (40kg övervikt). Mest pga av mer vakentid (sov 13tim/dygn). Rutiner med mat- sovklocka, promenader och rätt kost nu fungerade. Sockersug även alkoholsug försvann. Så skönt! Var helt vit i 5 månader. Kunde också dra ner på Lithium. Hade ändå övriga biverkn i en 2-3 mån, men det var jag förberedd på. Mådde jättebra och älskade hela världen. (Var kanske lite åt det maniska hållet då jag helt förstod meningen med livet.) Efter ett halvår började det gå utför. Var irriterad på det mesta och alla. Ville bara vara ifred. Detta eskalerade. Började smått med hypomanier o alkohol igen. Nån gång varannan månad. Kom sedan oftare. Rastlös! Efter 1 år sökte jag hjälp. Testade öka dosen, men blev bara argare. Så sänkte tillbaka. Voxra är den bästa medicin jag haft! :) men nu vet jag inte vad jag ska göra!?! Vill inte sluta med den! Vill ha tillbaka det jag hade! En glimt av hur livet kan/bör vara som jag inte haft på 20 år...

Kvinna som kommenterar på Voxra
anette, 39 - använt mot
2014-02-08-21:15:50
Jag har blivit fri från återkommande depressioner och ångestsyndrom som jag haft i över 20 år, tack vare voxra. Ätit SSRI; flera sorter, otaliga ggr, för läkarna kunde inte riktigt acceptera att de inte hade någon effekt på mig, snarare gjorde de depressionerna djupare och ångesten starkare. Till slut fick jag en läkare som följde mig med täta besök under ett halvår. Hon gav mig SSRI, höjde dosen gradvis till absolut maxdos innan hon sa; du ska inte äta den här typen av medicin. Hörde talas om voxra för fyra år sedan och bad om att få prova. Men för mig är det en oerhört tuff medicin att "äta in sig på". Så första försöket gav jag upp. Jag är som sagt van vid stark ångest, men detta var ångesten från helvetet som skar hela mig. Kunde inte fungera. Samlade kraft ett halvår och gjorde ett nytt försök, genomled två fruktansvärda månader - envis som jag var. Sedan vände det. Låter konstigt men jag kommer knappt ihåg den där hopplöshetskänslan som depressiner ger eller den där ångesten som gör att man kan ligga dubbelvikt på köksgolvet i två timmar. Dock har jag kvar min panikångest. . .Men jag har ett liv. Jag kan fullfölja beslut, jag kan jobba heltid (har jag ardrig kunnat!), jag kan sätta gränser och jag kan planera fråmåt nu när inte kaos ständigt avbryter mig. Har du inte blivit hjälpt av SSRI, om du har stöd i inätningsfasen och inte har benägenhet för psykoser eller mani, kan jag rekommendera den.

Kvinna som kommenterar på Voxra
Beckis 24, 24 - använt mot Depprission-Ångest
2011-01-04-22:59:35

Jag slutade med VOXRA för några veckor sen, men i veckan va jag på vpm och dom gav mig en AD/HD medicin som heter STRATTERA , som jag ska kombeniera med VOXRA det är förtidigt att avgöra om den hjälper mig nu, för det gav inga verkande iffekter första gången jag tog den!


Kvinna som kommenterar på Voxra
rosa, 41 - använt mot deprission
2010-11-07-9:44:38

Hej började med voxra i förrgår 300mg med en gång svårt att somna men imorse vaknade jag 8.00 och kände mig utvilad trots att jag inte somnade förrän 2.30

känner mig lung och harmonisk m.m lite för bra för att vara sant


Kvinna som kommenterar på Voxra
maria, 43 - använt mot depression
2010-08-15-11:15:42

Fungerar super-bra - blev mig själv igen på 2 dagar! Absolut bästa jag tagit, har dock aldrig haft problem med ångest bara med extrem trötthet. Ett mycket stort minus började tappa hår så nu tar jag den bara ibland tyvärr för jag blev jätte-glad och lycklig.


Kvinna som kommenterar på Voxra
jenny, 28
2009-12-27-20:44:46

Livsfarligt!!!

Var nära få psykos, blev verkligen HELT KNÄPP!

ALDRIG mått så dåligt eller blivit så tokig i hela mitt liv!

Var MYCKET NÄRA att begå självmord!

AKTA!!!Om Voxra


Bupropion är ett läkemedel som används som depressionsbehandling, rökavvänjning samt ADHD-behandling.
Bupropion tros verka genom att hämma återupptaget av dopamin och noradrenalin i centrala nervsystemet. Det finns även vissa studier som talar för att bupropion är en nikotinantagonist på ?4?2-receptorn (det vill säga den receptor för acetylkolin som ger upphov till nikotinberoende).
Bupropion säljs i Sverige under varumärkena Voxra®, Wellbutrin® samt Zyban® och saluförs av Glaxo Smith Kline. Även läkemedelsföretaget Orion Pharma är tillverkare och varumärket är Bupropion®. Sandoz AS tillverkar Bupropion Sandoz® och Teva tillverkar Bupropion Teva®.Bildbank för Voxra

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

33
Ja
22
Nej
poäng för läkemedlet Voxrapoäng för läkemedlet Voxrapoäng för läkemedlet Voxrainte poäng för läkemedlet Voxrainte poäng för läkemedlet Voxra
Poäng: 3 av 5 (55 användare)

Snabbfakta


Namn:
Voxra Tablett med modifierad frisättning 150 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N06AX12

Läkemedelstillverkare:
GlaxoSmithKline

Läkemedelsform och styrka:
Tablett med modifierad frisättning 150 mg

Mer information:
Mer information om Voxra på LäkemedelsverketDagens musik


Senaste nyheterna

Valberedningens förslag till styrelseledamöter m. m. i Surgical Science Sweden AB

09-04-2021

Härmed följer pressmeddelande från Surgical Science AB där valberedningen meddelar bolagets beslut inför årsstämman.

Läs om Valberedningens förslag till styrelseledamöter m. m. i Surgical Science Sweden ABMedicinkollen Nyheter.

Den enkla vården kan öka överlevnaden bland kritiskt sjuka patienter

09-04-2021

Årligen dör miljontals människor på grund av kritisk sjukdom. Många av dessa dödsfall kan undvikas med enkla insatser enligt en internationell studie som i ljuset av den rådande covid-19-pandemin pekar på vikten av att sjukvården prioriterar de enkla livräddande vårdåtgärderna först.

Läs om Den enkla vården kan öka överlevnaden bland kritiskt sjuka patienterMedicinkollen Nyheter.


Liknande medicin och läkemedelSjukdomar och symtom som användarna har behandlat.