Zalasta, Muns?nderfallande tablett 7,5 mg

Behandlar Blefarit - ögonlocksinflammation

Bli den första att dela med dig av din erfarenhet av läkemedlet Zalasta, Muns?nderfallande tablett 7,5 mg (Receptbelagt) genom att klicka på den blåa knappen nedan.

Har du använt denna medicin eller läkemedel?


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Bli den första att dela med av dina erfarenheter


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Zalasta

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)
Om Zalasta


Olanzapin är ett så kallat neuroleptikum med användning i många länder, delvis på grund av en väldigt aktiv marknadsföring från företagets sida (Eli Lilly).
Flera studier kom också att visa att Olanzapin låg bra till i jämförelse med flera andra antipsykotika (till dessa härrör CATIE-studien där Olanzapin föll bäst ut).Det är ett atypiskt antipsykotikum och introducerat i slutet av 1990-talet (då enbart som orala tabletter, i början, men flera varianter kom sedan att även komma).
Olanzapin framhävdes inom psykiatrin som potent akutläkemedel hos högt agiterade personer med schizofreni och efter akut bruk ersätts Olanzapin med komplement av annat antipsykotiskt läkemedel vid underhållsbehandling. En orsak till att Olanzapin används tillfälligt vid den mest akuta fasen är att en vanligt förekommande biverkning är viktökning. Men under senare tid är det vanligt att Olanzapin ändå används långvarigt som underhållsbehandling.
Viktökningen för med sig risk för utveckling av metabolt syndrom och typ II diabetes. En av bidragande orsaker till viktuppgång lär bero på Ghrelinökningen som ger växande aptit.
Potentiellt kardiella biverkningar i form av förlängt QT-intervall förekommer hos cirka 8% av dem som tar läkemedlet (enligt Läkemedelsverket).Bildbank för Zalasta

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

Poäng: NAN av 5 (0 användare)

Snabbfakta


Namn:
Zalasta Muns?nderfallande tablett 7,5 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N05AH03

Läkemedelstillverkare:
Krka d.d., Novo mesto

Läkemedelsform och styrka:
Muns?nderfallande tablett 7,5 mg

Mer information:
Mer information om Zalasta på Läkemedelsverket