Zoloft, Filmdragerad tablett 100 mg

Behandlar Blefarit - ögonlocksinflammation

Bli den första att dela med dig av din erfarenhet av läkemedlet Zoloft, Filmdragerad tablett 100 mg (Receptbelagt) genom att klicka på den blåa knappen nedan.

Har du använt denna medicin eller läkemedel?


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Bli den första att dela med av dina erfarenheter


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Zoloft

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)
Om Zoloft


Sertralin (sertralinhydroklorid) är en substans som tillhör läkemedelsgruppen selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI). Dessa är antidepressiva läkemedel.
Sertralin marknadsförs bland annat under namnen Zoloft och Oralin och framställdes ursprungligen av läkemedelsföretaget Pfizer. Det systematiska namnet för ämnet är (1S)-cis-4-(3,4-diklorfenyl)-1,2,3,4-tetrahydro-N-metyl-1-naftalenamin. Kemiskt är det en tetralin.
Zoloft var i pengar räknat det i Sverige mest sålda läkemedlet under både 2003 och 2004, men efter att Pfizers patent på Zoloft upphörde hösten 2005 har andra läkemedelsföretag börjat tillverka likvärdiga generiska preparat, då endast under benämningen Sertralin eller Sertraline och tillverkarens namn.
Sertralin är tillsammans med fluoxetin ett av världens mest förskrivna psykotropa läkemedel och ett av de absolut vanligast förskrivna antidepressiva läkemedlen i och med att det tillhör den nyare generationen SSRI och generellt sett tolereras väl, det vill säga ej anses ha lika kraftiga biverkningar som annars ofta är associerade med en del andra serotoninåterupptagshämmare och SNRI/TCA, utan att ha sämre effekt mot depression och ångest.Bildbank för Zoloft

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

Poäng: NAN av 5 (0 användare)

Snabbfakta


Namn:
Zoloft Filmdragerad tablett 100 mg

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
N06AB06

Läkemedelstillverkare:
Pfizer

Läkemedelsform och styrka:
Filmdragerad tablett 100 mg

Mer information:
Mer information om Zoloft på Läkemedelsverket