Läkarprogrammet på USÖ växer och campus får ny restaurang, hörsal och park

White Arkitekter har fått i uppdrag att utveckla byggkoncernen Sernekes första projekt i Örebro. Tillbyggnaden av X-huset på Campus Universitetssjukhuset Örebro bidrar till utvecklingen av den angränsande CV-staden. Whites team består av arkitekter, landskapsarkitekter och ljusdesigner.
Läs mer

Pressinbjudan: Folkhälsoutmaningar temat för Värmlands största forskningskonferens

Alla värmlänningar blir äldre och med det ökar risken för sårbarhet i våra kroppar men det behöver inte medföra nedsatt livslust eller livskvalitet. Årets Forum Värmland fokuserar på rörelseapparaten det vill säga våra leder, muskler och vårt skelett. Här samlas forskning som fördjupar kunskapen kring människans rörelseförmåga som resurs och intressant folkhälsoutmaning.
Läs mer

Fashion Don´ts – ett moderiktigt uttryck mot diskriminering

I samarbete med främstående stylister presenterar modevärldens underdogs installationen ”Fashion don’ts” på Nordstadstorget. Installationen, som är inne på sin andra vecka, av tre, visar upp modevärldens fallgropar, stadens omoderna utformning och omgivningens dömande blickar. Enligt GIL, Göteborgskooperativet för Independent Living, har de fått effekt.
Läs mer

AbbVie har fått positivt CHMP-utlåtande för Venclyxto (venetoklax) som en kemofri kombinationsbehandling för patienter med tidigare obehandlad kronisk lymfatisk leukemi

AbbVie, ett forskande biopharmaföretag, meddelar att CHMP gett ett positivt utlåtande för Venclyxto i kombination med obinutuzumab för behandling av tidigare obehandlade KLL-patienter. Det positiva CHMP-utlåtandet är en vetenskaplig rekommendation till EU-kommissionen gällande godkännande för marknadsföring. EU-kommissionen förväntas fatta ett slutgiltigt beslut under första halvan av 2020.
Läs mer

Dopingjägaren Arne Ljungqvist gav viktiga råd till unga idrottskillar

​Det skiljer 73 år mellan eleverna på Tegs SK och Thoren Business Schools hockeygymnasium och dopingprofessorn Arne Ljungqvist.

Men beröringspunkterna var många när de fick chans att möta varandra i ett samtal om doping.

– Det var en stor ära för oss att få träffa Arne. Vi är tacksamma att han delade med sig sina erfarenheter till våra elever, säger Tomas Sandlin, ansvarig för hockeygymnasiet.
Läs mer