Stoppa flytten av den högspecialiserade slutenvården Reuma, Hud och Njure från Nya Karolinska Solna- och rädda liv!

Fyra överläkare i reumatologi på Nya Karolinska Solna beskriver i ett öppet brev konsekvenserna av den av sjukhusledningen föreslagna flytten av den högspecialiserade slutenvårdsavdelningen Reuma, Hud och Njure Reuma Hud och Njure (RHN B9:11). Verksamheten ska samtidigt krympas. Vi uppmanar nu sjukhusledningen på NKS och ansvarigt regionråd att omedelbart stoppa flytten och krympningen!
Läs mer

Nya styrelseordföranden Ann-Charlotte Rosendahl intervjuas i BioStock

Toleranzias nyutsedda styrelseordförande Ann-Charlotte Rosendahl intervjuades nyligen i BioStock där hon berättade om sin bakgrund, vad hon med sin gedigna erfarenhet kan tillföra samt hennes syn på bolagets potential och styrkor. Toleranzia som utvecklar läkemedel som utnyttjar immunförsvarets egna kraft för behandling av autoimmuna orphan-sjukdomar har nyligen tillförts cirka 42 MSEK.
Läs mer

Sanofi lanserar digital konstutställning kuraterad av känd fotograf, för att öka medvetenheten om cancersjukdomen multipelt myelom

Trots att multipelt myelom är den näst vanligaste blodcancerformen är det många som aldrig har hört talas om sjukdomen. I ett nytt projekt initierat av Sanofi, delar fyra familjer som drabbats av multipelt myelom med sig av sina personliga familjefotografier för att skildra en privat och ärlig bild av hur det är att leva med cancer.
Läs mer

AstraZeneca and Ionis sign deal to develop and commercialise eplontersen

AstraZeneca has entered into a new global development and commercialisation agreement with Ionis Pharmaceuticals, Inc. (Ionis) for eplontersen, formerly known as IONIS-TTR-LRX. Eplontersen is a ligand-conjugated antisense investigational medicine currently in Phase III clinical trials for amyloid transthyretin cardiomyopathy (ATTR-CM) and amyloid transthyretin polyneuropathy (ATTR-PN).
Läs mer