TA KONTROLL ÖVER KLIMAKTERIET

TA KONTROLL ÖVER KLIMAKTERIET
Lev inte i okunskap, ta makt över klimakteriet, uppmanar Åsa Melin med sin podcast.

Klimakteriepodden riktar sig till kvinnor från 40 till 60 år. Många lider under de här åren med sviktande hormoner, dålig sömn och minskad sexlust. Åsa Melin leder intervjuer med kunniga personer, avsnitten behandlar allt från hormoner till samlevnad och hårkvalitet. Allt för att öka kunskap och förståelse för en bättre livskvalitet.

Podden publicerade sitt första avsnitt i augusti. ”Jag startade podden när jag plötsligt förstod att mina förändringar i kropp och psyke går att förklara med övergångsåldern. Det är bedrövligt hur lite vi kvinnor vet om klimakteriet och att det ligger en skämmig stämpel på ämnet. Många vet inte vad som går att göra för förbättra livskvaliteten i den här känsliga åldern” säger Åsa Melin som själv är 51 år, snittåldern för menopaus.

Det har inte varit svårt att få med kända, intressanta och kunniga personer; allt från professor och livmedikus Angelica Lindén Hirschberg till Amelia Adamo och bio-hackern Martina Johansson medverkar. Hittills är 21 avsnitt publicerade och många fler är planerade där ett nytt släpps varje onsdag.

Jag leder intervjuerna med hjälp av nyfikenhet, intresse, värme och ett visst mått av humor. Jag har fått fantastiskt fin respons både från de jag intervjuar och lyssnarna. Det är uppenbart att det finns ett behov av kunskapen podden erbjuder och de som har kunskap vill hjälpa till och sprida den”, fortsätter Åsa.

Klimakteriepodden växer just nu snabbt. Till dags dato har podden haft ca 30.000 nedladdningar. Antalet lyssnare per vecka stiger och den senaste veckan har över 3.000 nedladdningar gjorts.

Podden publiceras via Acast, men går att hitta genom de flesta poddappar där ITunes är störst, tät följt av Google Play. Många hittar podden via hemsidanFacebook, Instagram och andra kanaler som marknadsför och publicerar podcasts.

Alla avsnitt finns på hemsidan

Lyssna på introduktionsavsnittet

En podcast för kvinnor 40-65 år för att öka kunskapen kring kroppen för att hitta balans och välmående i övergångsåldern. Intervjuer ledda av Åsa Melin med läkare, professorer och andra kunniga om allt från hormoner till samlevnad och kostrådgivning.